Zaventem trekt een sprintje

Leuven verstevigt zijn positie van duurste provinciehoofdstad van Vlaanderen. De nieuwste cijfers van het studiebureau de Crombrugghe & Partners tonen een forse prijsopstoot in de afgelopen zes maanden (+9,5%). De gemiddelde vraagprijs voor nieuwbouwappartementen rondt zo de kaap van 4000 euro per vierkante meter en landt op 4125 euro. Op provinciaal niveau was er een stijging met 4 procent tot 3100 euro.

In de regio Zaventem klommen de vraagprijzen zo mogelijk nog sneller dan in Leuven: met 10,5 procent in de laatste zes maanden en met 14 procent op jaarbasis. Met zijn nieuwe gemiddelde vraagprijs (3050 euro/m2) springt het in de rangschikking van duurste deelmarkten over de Leuvense rand. Daar daalde de gemiddelde vraagprijs met 0,5 procent. Ook in de regio Asse was er een prijsdaling (-2,5%).

De gemiddelde oppervlakte van een nieuwbouwappartement in de provincie Vlaams-Brabant bedraagt 98 vierkante meter. In de regio’s Zaventem en Oost zijn de appartementen gemiddeld het kleinst (95 m2), in de Leuvense rand het grootst (102 m2).

In de kijker

Heeren van Diest maakt deel uit van het herbestemmingsproject de Ezeldijk op de voormalige terreinen van Euro Shoe. Aan de rand van het stadscentrum van Diest, tussen het Begijnhof en het provinciedomein Halve Maan, komen er 300 appartementen en lofts, een twintigtal woningen, een woon-zorgcentrum met 47 assistentiewoningen en een ondergrondse parking. Op het maaiveld is in een gemeenschappelijke overdekte fietsenstalling voorzien.

Het deelproject Heeren van Diest omvat 46 appartementen rond een gemeenschappelijke tuin. ILB Architecten stond in voor het ontwerp van Heeren van Diest. De appartementen met één tot drie slaapkamers krijgen oppervlakten tussen 51 en 115 vierkante meter en worden verkocht voor 147.500 tot 265.000 euro. De projectontwikkelaar Ciril wil de eerste appartementen opleveren tegen het laatste kwartaal van 2022.

Zaventem trekt een sprintje

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content