Wilde schoonheid

De Open van Luxemburg speelt zich af op een terrein vol verrassingen.

De vijfde etappe van de European Challenge Tour vindt van 13 tot 16 mei plaats in het groothertogdom Luxemburg, op het terrein van de Kikuoka Golf Club in Canach. Met 63.000 euro in de prijzenpot is de Open van Luxemburg een zeer aantrekkelijk toernooi voor de beste profspelers van de European Challenge Tour.

Het golfterrein van de Kikuoka GC is kwalitatief hoogstaand. Een uitstekend wedstrijdparcours ook met een modern tracé dat sterk onderhevig is aan de invloeden van de wind. Kikuoka GC is het tweede terrein dat in Luxemburg werd aangelegd, na het beroemde Grand Ducal. De Kikuoka Country Club Chant Val werd aangelegd in 1991. De drijvende kracht achter dit initiatief was mevrouw Rié Kikuoka-Roizard. De familie Kikuoka bezit ook in Japan twee golfterreinen. Ontwerpster Iwao Uematsu maakte van het Luxemburgse terrein een natuurlijk en wild parcours, geïnspireerd door de van nature aanwezige niveauverschillen. De 18 holes (par 72) zijn moeilijk, afwisselend en lang. Het parcours is 6404 meter lang, heeft 89 bunkers en vijf waterhindernissen. Maar de grootste vijand die de golfers hier moeten overwinnen, is een indrukwekkende rough. Als we die dreigend zien golven over de top van een of andere hole die uitsteekt boven het Moezel-landschap, denken we onwillekeurig aan de Britse opens.

De Fransman Alain de Soultrait, directeur van de Challenge Tour, is al een kijkje gaan nemen in Luxemburg: “Het is een uitstekend parcours met lange holes en een aantal moeilijke pars 3, vooral op de heenweg. De greens zijn zeer groot, waardoor de vlaggen op een interessante manier kunnen worden gepositioneerd.”

Het voorjaar is al goed begonnen en dat biedt het voordeel dat er binnenkort heel goede en snelle greens zullen zijn en dat de rough flink kan groeien, ook al is er een limiet van 50 cm voor de Open. Het parcours – een par 72 waarvan het record van 66 op naam staat van de Duitser Patrick Platz (die ook nu weer is ingeschreven voor de Open) – eindigt met een paar schitterende holes.

Onze landgenoot Nicolas Vanhootegem won hier vorig jaar de twee dagen durende competitie. Hij haalde toen een score van -6. “Als titelkampioen ben ik natuurlijk erg gesteld op het terrein van Kikuoka GC. Het is een parcours van het Amerikaanse type met veel heuveltjes, grote roughs en prima greens.”

Kikuoka G.C.: Tel. (00-352) 35.61.35.

JOHN BAETE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content