‘Wij zijn geen prijsbreker’

Roeland Byl redacteur bij Trends

In de ranking voor toegevoegde waarde doet Seris Security het goed. In het bewakingsbedrijf zijn de IT-investeringen het succesrecept van de jongste jaren.

Je kunt ons niet gemakkelijk vergelijken met andere industrietakken”, zegt Danny Vandormael, CEO van Seris Security in Diegem. “Waarom doen we het zo goed? Sinds een aantal jaar focussen wij op innovatie en investeringen waarmee we ons differentiëren van andere producten in de bewakingssector.”

Seris Security is sinds 2006 in handen van de Franse familiale groep Securifrance. Die nam de bewakingstak Initial Security — zoals Seris toen heette — over van Rentokil. De nieuwe Franse aandeelhouder profileerde de organisatie opnieuw. Het bedrijf kiest nu voor premiumproducten en -service in een geïntegreerde aanpak.

Traceerbaar

Ondanks de crisis mocht Vandormael de investeringen voortzetten. Groeien staat bij Seris Security niet gelijk aan zo veel mogelijk agenten in het veld sturen, zegt hij. “We willen niet op gelijk welke manier groeien. We hebben fors in IT geïnvesteerd. Tegelijk hebben we onze opvolgingsprocessen geautomatiseerd. En in alle takken van de organisatie hebben we verbeteringen gedaan.”

Of het nu over technologie, telemonitoring, bewaking of logistiek gaat, overal zijn de interne processen herzien. “We hebben dat ook doorgetrokken naar de producten die we aan onze klanten aanbieden, zodat onze processen bijvoorbeeld permanent traceerbaar zijn. Als er iets gebeurt, kan een klant onze rapporten in real time in ons systeem bekijken. Hij kan er ook statistisch materiaal uithalen als onderbouw voor zijn interne communicatie.”

Onder één vlag

Heeft Seris de crisis dan niet gevoeld? “Wij hadden niet echt de behoefte om te downsizen”, zegt Vandormael. “Onze omzet is een jaar of twee gestagneerd, maar nu komen we sterker uit de crisis. In technologietoepassingen is onze omzet de jongste vijf jaar bijvoorbeeld verdubbeld. In bewakingstechnologie zijn we het nummer een in omzet. We zijn daarbij eigenlijk van installateur naar een integrator geëvolueerd. Wij ontwikkelen geen nieuwe producten, maar wij passen ze aan de klant aan.”

Het succes is ook een gevolg van de geïntegreerde aanpak van Seris. Alle facetten van bewaking worden onder één vlag aangeboden waarbij de kennis een meerwaarde voor de klant is. “Wij zijn geen prijsbreker. Noch in bewaking, noch in technologie. Dat betekent dat we in sommige markten niet aanwezig zullen zijn.”

In de komende jaren wil Vandormael de ingeslagen weg blijven volgen. “We zien geen reden waarom we zouden veranderen. Kenden we de afgelopen jaren in bewaking minder groei, dan compenseerde onze technologieafdeling dat. En onlangs haalden we enkele contracten binnen zodat dit jaar ons personeelsaantal naar 1800 werknemers stijgt.”

ROELAND BYL

“Wij ontwikkelen geen nieuwe producten, wij passen ze aan de klant aan”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content