‘Wij zijn begonnen in volle lockdown’

© DEBBY TERMONIA

“Wij zijn begonnen in volle lockdown”, zegt Felix Wyns, terwijl hij een groot rolluik aan de voorgevel van de fietsenwinkel in gang zet. Centimeter per centimeter geeft het metalen gevaarte de mooi verlichte etalage van de splinternieuwe fietsenzaak vrij. “Het idee begon met een sms’je van Gehan in de eerste week van de harde lockdown in maart: ‘We moeten nu een fietsenwinkel opendoen.’ We zijn al jaren fietsvrienden en we droomden er al lang van samen een zaak te beginnen. Zijn woorden lieten me niet los.”

Gehan De Koker glimlacht wanneer hij zijn zakenpartner het verhaal hoort vertellen. “Sinds dat tekstbericht vergaderden we geregeld over hoe we het zouden aanpakken”, vertelt hij. “We zetten ideeën op papier, stelden een businessplan op en maakten een afspraak met de bank. Een paar maanden later was alles in kannen en kruiken.”

Gehan De Koker werkt nog als architect en Felix Wyns als inspanningsfysioloog, maar “zodra alles wat losloopt na de opstart, willen we ons voltijds op de zaak storten”. De twee vrienden hebben de taken in hun nieuwe fietsenzaak goed verdeeld. “Ik sleutel aan de fietsen en doe de herstellingen. Felix doet aan bikefitting en de coaching, en neemt inspanningstesten af. Samen bundelen we die kennis om mensen bij te staan bij hun aankoop”, zegt Gehan De Koker. “Vooral de combinatie maakt ons uniek in het Brusselse. Een perfect afgestelde of aangepaste fiets geeft niet alleen een aangenamere fietservaring, maar ook betere prestaties en minder blessures.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content