‘Wij laten onze klanten tijd winnen’

Kristof Vandepoel is commercieel directeur van de Vlaamse onderneming b+villas, die opgericht werd door zijn vader en gevestigd is in Aarschot. Dankzij hoogwaardige projecten kan de onderneming de crisis overleven.

Over welke prijzenmarge praten we als we b+villas een prestigieuze villa laten bouwen?

KRISTOF VANDEPOEL. “Voor nieuwbouw ligt de bodemprijs op 1950 euro per vierkante meter, afwerking inbegrepen. De plafond-prijs hangt natuurlijk van het project af: we hebben zopas een woning afgewerkt voor 2 miljoen euro, afwerking inbegrepen. Soms komen we tot 3000 euro per vierkante meter voor een villa. We doen ook mee aan projecten voor appartementsgebouwen en dan ligt het globale budget uiteraard hoger.”

Wat is het profiel van uw klanten?

VANDEPOEL. “Het zijn mensen die een passie hebben voor architectuur en aankleding, die erg veel belang hechten aan de afwerking en aandacht besteden aan de opvolging van de bouwwerken. Het zijn mensen die wel het hele project willen beheersen maar geen tijd willen verliezen met alles te controleren. Ze komen in hoofdzaak uit Vlaams-Brabant, maar we hebben ook al heel wat gebouwd in Waals-Brabant, rond Antwerpen, in Brugge en Sint-Martens-Latem, en ook in Limburg in de buurt van Hasselt. Meer dan 40 procent van ons clientèle is Franstalig, ook al bevinden onze kantoren zich in Aarschot.”

Treedt u soms op als adviseur voor de financiering van de projecten?

VANDEPOEL. “Die beschikken over het algemeen over een stevige financiële structuur. De meesten hebben dus geen behoefte aan dat soort van advies. Voor de opvolging van het budget en de optimalisering van het financiële gedeelte van het contract werken we vaak samen met de financieel adviseur van onze klanten.”

Hoe verantwoordt u de meerprijs vergeleken met een meer klassiek project?

VANDEPOEL. “Onze opdrachtgevers willen dat hun vastgoedproject, net als al hun andere projecten, waarde heeft. Maar ze willen geen tijd verliezen met het controleren van de realisatie. Voor hen is tijd geld. We laten hen tijd winnen, en daar staat een vergoeding tegenover… En dat geldt zowel voor de opvolging van de dossiers als voor de werf. We zorgen ook voor de coördinatie van de verschillende stielen en we doen dat met ondernemingen waarmee we soms al meer dan tien jaar samenwerken. Op termijn sparen we daarmee veel tijd uit en verhoogt dus het rendement van het eindproduct.”

Hoe kiest u de architect?

VANDEPOEL. “We hebben een team van architecten op wie we een beroep doen afhankelijk van het project en die het samen met de bouwheer verfijnen, tot en met de binneninrichting. Hetzelfde geldt trouwens voor de renovatieprojecten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content