WIE NA HANSEN?

Zal Yvan Dupon, directeur-generaal Distributie Vlaanderen van Electrabel, na 18 maart Willy Bosmans opvolgen als marketingverantwoordelijke bij de elektriciteitsproducent?

Dat is een volgende bedrijf in de stoelendans, ingezet na het vertrek van Philippe Bodson bij Tractebel en diens vervanging door Jean-Pierre Hansen. Yvan Dupons naam gaat over de tongen voor de vervanging van Willy Bosmans, die per 18 maart aan het hoofd komt van Electrabel, waar Jean-Pierre Hansen vertrekt voor de hogere etage.

Voor de vervanging van Jean-Pierre Hansen als topman van Electrabel circuleerden drie namen: Yvan Dupon (een Ebes-man), Dirk Beeuwsaert (ex- Intercom) en Willy Bosmans (Ebes pur sang).

Yvan Dupon is een selfmade man met een syndicale achtergrond die in avondstudie licentiaat in Toegepaste Economische Wetenschappen werd aan de Handelshogeschool Antwerpen. Hij is dynamisch, een man met goede contacten met de basis en een leidersfiguur. De contacten met de intercommunales zijn een van zijn belangrijke verantwoordelijkheden (hierin sluit hij aan bij de marketingopdracht die Willy Bosmans de jongste jaren uitoefende, wat Dupon tot een grote kanshebber maakt voor de positie die Willy Bosmans verlaat).

Dirk Beeuwsaert is een kei in productie en van de bloedgroep Intercom. Hij werd na de fusie van Ebes, Unerg en Intercom (1991) verantwoordelijk voor de klassieke centrales; centrales die hij door een grote efficiëntie in de running hield. Algemeen wordt hij gewaardeerd, hoewel zijn ervaring als te smal wordt aangestipt.

Willy Bosmans, burgerlijk ingenieur KU Leuven, begon zijn carrière bij Ebes in een zuiver technisch metier. De doorbraak van Bosmans kwam er toen hij drie jaar persoonlijk secretaris was van Jacques Coppens, bij diens promotie tot hoofd van Ebes. In 1985 kreeg de succesvolle medewerker de opdracht om de elektriciteitsregie van de stad Gent te integreren bij Ebes. Nadien zetelde hij als het nummer één voor de elektriciteitsproducenten in het Controlecomité voor Elektriciteit en Gas. In 1995 volgde hij Emmanuel Van Innis op, die bij de vernederlandsing en verjonging van de algemene directie van Tractebel (zie Headquarters, blz. 144) zijn opdracht bij Electrabel stopzette. Niet onbelangrijk, Willy Bosmans spreekt perfect Frans, nog steeds een must in die kringen (vooral door de stijgende druk van de Franse schoonmoeder, Suez Lyonnaise).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content