Wie is de primus?

Aan officiële zaakvoerders is er geen tekort bij de bvba Primus. Met zessen zijn ze en het zijn allesbehalve onbekenden in de kleine wereld van de wasmachineproducenten én in het West-Vlaamse bedrijfsleven.

Het eigenlijke management is een kwartet van personen met meer dan vijftien jaar ervaring in de sector: CEO Eddy Coppieters; financieel directeur Wim Vandererfven; Jan Vleugels, de managing director van de Tsjechische fabriek; en commercieel directeur Jean-Baptiste Vandamme. Hij is officieel geen zaakvoerder van de bvba, maar wel van de Primus Group. Johan Volckaerts, Ilse Geyskens en Joseph Timmermans vertegenwoordigen Andlinger als officieel zaakvoerder in de bvba, maar zij werken ter ondersteuning van het management.

Eddy Coppieters

De Zelenaar Eddy Coppieters is goed bevriend met Gerhard Andlinger (Andlinger & co). Het tweetal ontmoette elkaar in de jaren tachtig bij de multinational ITT, waar Andlinger op dat moment CEO was. Toen Andlinger & co in 1990 de West-Vlaamse wasmachineproducent Ipso overnam, mocht Coppieters er het bedrijf gaan leiden. Dat deed hij jarenlang, ook nadat Andlinger & co zich opnieuw had teruggetrokken. Ipso’s beursgang gebeurde bijvoorbeeld onder de leiding van Coppieters.

Bij de fusie van Ipso en het Deense Jensen werd Coppieters vervangen door Jesper Munch Jensen. Tot hij in 2003 opnieuw door Andlinger werd opgevist om het toen pas overgenomen Primus aan te sturen, was Coppieters gedelegeerd bestuurder van Vitalo met hoofdkantoor in Meulebeke, waar allerlei kunststofproducten van de band rollen.

Wim Vandererfven

De voormalige financieel directeur van Laundry Systems Group, maakte in 2003 samen met Coppieters de overstap naar Primus.

Jean-Baptiste Vandamme

De verkoopdirecteur van de commerciële laundrydivisie van Ipso stapte eveneens in 2003 over naar Primus.

Jan Vleugels

Hij werkt al vijftien jaar bij Primus. Hij richtte de fabriek in Tsjechië op en is er nog altijd managing director.

Johan Volckaerts

Nog altijd is Johan Volckaerts voorzitter van de raad van bestuur van de Frans-Belgische producent van druksoftware Global Graphics. Van zijn mandaat als gedelegeerd bestuurder, dat hij oorspronkelijk opnam om Andlinger & co te vertegenwoordigen in het bedrijf, nam hij in mei vorig jaar afstand. Volckaerts is trouwens nog altijd bestuurder bij Andlinger & co en managing partner van de risicokapitaalverschaffer in België. In die hoedanigheid was ook hij actief bij Ipso. Tot 2004 was Volckaerts zaakvoerder bij Hexagon Polymers Compounding, met hoofdkantoor in Eupen.

Ilse Geyskens

Ilse Geyskens vertegenwoordigt ook als bestuurder van Andlinger & co de firma bij Primus. Ze is tevens bestuurder bij de farmaceuticaproducent Synerlab. Ook zij was tot 2004 zaakvoerder bij Hexagon Polymers Compounding.

Joseph Timmermans

Ook hij vertegenwoordigt Andlinger & co bij Primus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content