Werknemers zijn minder tevreden over hun baas

Corona heeft een impact op de relatie tussen de werknemer en de leidinggevende. Een derde van de werknemers is minder tevreden over zijn baas. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de hr-dienstenverlener Tempo-Team in samenwerking met professor Anja Van den Broeck, arbeidsmotivatie-expert aan de KU Leuven.

Managers krijgen van hun medewerkers een laag gemiddeld rapportcijfer van 6,2 op 10. 33 procent geeft zijn of haar baas zelfs een 5 op 10. Volgens het onderzoek beïnvloedt het vele thuiswerk de verwachtingen van werknemers. Ze verwachten van leidinggevenden dat ze goed en transparant communiceren en duidelijk aangeven waaraan goede prestaties moeten voldoen.

“Het is niet zo vreemd dat uitdagingen de kop opsteken als een volledig team plots van thuis uit moet werken. Dat vereist een aangepaste managementstijl gebaseerd op vertrouwen en waardering. Dat alles sluit aan bij de trend in bedrijven om meer in te zetten op leidinggevenden met een coachende stijl. Die managers staan dichter bij hun team dan het hiërarchische type, dat minder vertrouwen geeft en eerder geneigd is medewerkers te controleren”, zegt Anja Van den Broeck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content