Werken bij een Belgisch kroonjuweel

Laurent Winnock

WIE

Laurent Winnock (41)

WORDT

Communicatiedirecteur bpost

WAS

Tot eind juni is Laurent Winnock nog de communicatiedirecteur bij de verzekeringsmaatschappij Axa Belgium. Daarna stapt hij over naar bpost.

Zijn hele carrière staat in het teken van communicatie. Winnock werd na zijn opleiding de woordvoerder van de vicepremier en minister van Begroting en Overheidsbedrijven, Johan Van de Lanotte (sp.a).

Van 2005 tot 2007 was Winnock de woordvoerder van de federale minister van Pensioenen en Leefmilieu, Bruno Tobback (sp.a).

“Na de verkiezingen van 2007 heb ik de stap naar de privésector gezet. Ik begon bij Swiss Life op de dag dat de verzekeringsmaatschappij werd verkocht”, verklaart Laurent Winnock. Swiss Life kwam in handen van Delta Lloyd. “Ik heb daar veel geleerd, onder meer over fusiecommunicatie en bedrijfsculturen.” In 2011 stapte hij naar Axa Belgium over.

Begin maart van dit jaar contacteerde bpost hem voor de functie van communicatiedirecteur. “Dat viel uit de lucht. Ik heb een leuke tijd gehad bij Axa, maar na een paar gesprekken met CEO Koen Van Gerven heb ik beslist de stap te zetten.”

WIL

Laurent Winnock heeft bij Axa een communicatiestrategie uitgebouwd op basis van het newsroom-model. “Dat is een redactionele werking in het bedrijf. Elke dag is er een redactievergadering. Bpost heeft interesse in dat model”, aldus Winnock.

Hij heeft altijd de ambitie gehad te werken bij een van de Belgische kroonjuwelen. Laurent Winnock: “Het is een heel mooi bedrijf dat aan een internationale ontwikkeling werkt. Dat is te weinig bekend. Het bedrijf transformeert. Het heeft een plan en voert dat uit. Het wordt mijn uitdaging goed uit te leggen wat die plannen zijn.”

VRIJE TIJD

Paardrijden, zaalvoetbal en joggen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content