Werken aan welvaartsgroei

WIE

Frank Beckx (40)

WORDT

Op 15 maart directeur van het Kennis- en Lobbycentrum van Voka

WAS

Beckx is licentiaat in de rechten (KU Leuven), met een specialisatie in administratief, Europees en internationaal recht. Hij begon zijn loopbaan tussen 2003 en 2008 als raadgever en woordvoerder van de Vlaamse liberale ministers Marino Keulen, Fientje Moerman en Patricia Ceysens. Van 2008 tot 2013 was hij directeur communicatie en public affairs van essenscia, de Belgische sectorfederatie van de chemie en lifesciences. Sinds 2014 is hij gedelegeerd bestuurder van essenscia vlaanderen. Beckx is ook voorzitter van BlueChem nv, de incubator voor duurzame chemie. Daarnaast is hij voorzitter van de sectorale opleidingscentra PlastIQ en ViTalent, bestuurder bij Catalisti (een speerpuntcluster voor duurzame chemie en kunststoffen), Railport Antwerpen en Flanders Technology International.

WIL

Beckx moet de impact van het Kennis- en Lobbycentrum van Voka vergroten. Dat geldt al jaren als het belangrijkste kanaal voor de belangenbehartiging van Vlaamse ondernemingen. Hij staat bekend om zijn expertise in het leiden van een werkgeversorganisatie (chemie is een van de belangrijkste sectoren in België) en in public affairs. Bij de bekendmaking van zijn aanstelling wees Hans Maertens, de gedelegeerd bestuurder van Voka, op het uitgebreide netwerk van Beckx.

“Ik zet na dertien jaar de stap naar het interprofessionele niveau”, zegt Beckx. “In mijn nieuwe rol wil ik bouwen aan een gedeelde toekomstvisie voor welvaartsgroei in Vlaanderen, vernieuwend zijn in belangenbehartiging en de samenwerking tussen ondernemersorganisaties versterken.”

VRIJE TIJD

Reizen en culinaire etentjes met vrienden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content