WERKEN AAN VAKANTIE

Begin dit jaar was Jacques Rabaut nog algemeen directeur van de Groep Beaulieu Wielsbeke en directeur van Verlipack. Nu is hij algemeen directeur van SunParks International. Van tapijten naar vakantiedorpen, een verandering van jewelste. “Nee, niet echt,” antwoordt de Kortrijkzaan. “In wezen is een bedrijfsleider een bedrijfsleider. Het product heeft niet zo veel belang. Wat wel nieuw is voor mij is dat ik nu diensten verkoop in plaats van goederen. De volgende maanden ga ik mij in de problematiek van SunParks inwerken en mij vertrouwd maken met de eigenheden van de onderneming. Ik wil geen andere taal spreken dan het personeel en de collega’s.” SunParks, een dochter van de Oostendse reisgroep Sun International, heeft 2 vakantieparken aan zee en 2 in het binnenland, omvat 1800 woningen en geeft werk aan 700 personen.

Jacques Rabaut (55 j.), burgerlijk ingenieur van opleiding, startte zijn loopbaan bij Philips in Lommel waar hij begin jaren zeventig als hoofd van Informatiesystemen en Analyse verantwoordelijk was voor de installatie van de eerste computer. Van ’72 tot ’75 werkte hij voor Philips Hasselt en stapte dan over naar de textiel, naar Levi Strauss. Voor deze jeansfabrikant zette hij een R&D Center Europe op en zorgde hij voor de aanpassing van de naaimachines en -methoden. In ’76 werd hij verkoopverantwoordelijke voor de beide Vlaanderens voor Honeywell Bull. “Dat is een mijlpaal in mijn loopbaan,” zegt Jacques Rabaut. “Ik vind verkopen heel moeilijk. Het vergt elke minuut van de dag een inspanning en het resultaat is wel merkbaar, maar je kan er niet echt van genieten. De voldoening die je krijgt van het bouwen van een machine daarentegen is veel groter.” Hij keert dus naar zijn oude liefde terug en wordt in ’76 verantwoordelijk voor de olieraffinage van Vandemoortele in Izegem. In ’87 wordt hij benoemd tot algemeen directeur van de Industriële Divisie van Vandemoortele, een jaar later wordt hij algemeen directeur van Vandemoortele nv. In ’91 wordt hij tevens gedelegeerd bestuurder van de nv en lid van het directiecomité van de Groep Vandemoortele. In ’93 is het tijd voor een volgende stap, naar de groep Beaulieu, waar hij eerder dit jaar op eigen initiatief vertrok.

Als voorzitter van de Kamer van Koophandel van Roeselare-Tielt pleit hij sinds jaar en dag voor de oprichting van één Kamer voor heel West-Vlaanderen. “Ik heb er hard aan gewerkt, maar het is mij niet gelukt,” zegt hij enigszins teleurgesteld. Helemaal vruchteloos zijn zijn inspanningen niet. Eind juni smelten de Kamers van Kortrijk en Roeselare samen.

Jacques Rabaut is vader van 2 zonen. In zijn vrije tijd is hij een gebeten motorrijder en fotograaf, “twee hobby’s die perfect te combineren zijn,” vindt hij zelf.

JACQUES RABAUT (SUNPARKS) De volgende maanden ga ik mij inwerken in de problematiek en eigenheden van het bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content