Gert De Mangeleer en Joachim Boudens wisten te verrassen door op het toppunt van de roem hun vijf jaar oude sterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem te sluiten. Het was tijd voor nieuwe uitdagingen. Nu bedenken en begeleiden ze nieuwe projecten. Hertog Jan wordt een exclusieve evenementenhoeve en de bijbehorende groentetuin levert aan externe klanten. Daarnaast staan er nieuwe restaurantprojecten op stapel, zoals de ombouw van het pand in Sint-Michiels tot een eethuis met klassieke Belgische en Franse gerechten.
...

Gert De Mangeleer en Joachim Boudens wisten te verrassen door op het toppunt van de roem hun vijf jaar oude sterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem te sluiten. Het was tijd voor nieuwe uitdagingen. Nu bedenken en begeleiden ze nieuwe projecten. Hertog Jan wordt een exclusieve evenementenhoeve en de bijbehorende groentetuin levert aan externe klanten. Daarnaast staan er nieuwe restaurantprojecten op stapel, zoals de ombouw van het pand in Sint-Michiels tot een eethuis met klassieke Belgische en Franse gerechten. De bistro L.E.S.S. met zijn deelgerechten verhuisde begin maart naar 't Zand in Brugge. Het restaurant biedt plaats aan 65 gasten. De muren zijn kaal, de vloer is van cement en langs het plafond lopen grote luchtafvoerpijpen. De beweging in de centrale keuken, de subtiele verlichting en de tafelbladen van hout bepalen de sfeer. U kunt kiezen voor een plaats aan de toog, aan een tafeltje of aan de grote tafel met een twaalftal plaatsen. De gasten zitten op een iconische TBA chair van de Belgische ontwerper Christophe Gevers, die voor L.E.S.S. weer werd geproduceerd. Voor de begeleiding zorgen de eclectische playlists van de Belgische dj en producer Buscemi. De uitvoerende chef Ruige Vermeire maakt gerechten klaar die zijn geïnspireerd op de smaken die Gert De Mangeleer tijdens zijn reizen heeft opgetekend. Wij kozen twee lekkere en originele hapjes: air pistolet of een gesouffleerd broodje met tomatenpoeder en gebrande pancetta (3,5 euro per stuk) en kruidige inktvis in een bros frituurjasje met knoflook en chilimayonaise (9,5 euro). Het koude voorgerecht was een op ijsschilfers gepresenteerde roos van hamachi-garnalen met vinaigrette van ponzu en daikon (21 euro). Het warme voorgerecht bestond uit geglaceerde aubergine met miso en sesam, afgedekt door bonitovlokken (13,50 euro). Als hoofdgerecht voor twee kwam een kruidige masala van gestoofd en gebakken rundvlees met koriander en yoghurt (42 euro). Daarbij bestelden we twee bijgerechten: krokant gebakken rijst (3,5 euro) en slahart van de grill met gezouten vinaigrette (3,5 euro). We sloten af met klassieke taart van veenbessen met amandelroom (9,5 euro). L.E.S.S. is een druk bezocht, modern eethuis met een gevarieerde en wereldse kaart. Eten in L.E.S.S. is een belevenis. Voor zo'n 75 euro krijgt u een gevarieerde deelmaaltijd met bijpassende wijn van goede kwaliteit.