“Wees selectief op de kapitaalmarkten”

Cash en Keytrade Bank geven u de kans om een echte beursgoeroe te worden via de Guru Index. Dat is een index die de voorspellingen van beleggers weergeeft over drie essentiële financiële indicatoren. De beursgoeroe van de maand maart is Claude Hosselet.

Claude Hosselet volgt als kersverse beursgoeroe de beurzen van nabij op. Daarvoor raadpleegt hij onder meer Cash-Trends en Inside Beleggen om nog beter zijn doelstellingen op de beurs te bereiken. De afwijking van de Guru Index was dan ook miniem.

Bel-20

Onze eigen Brusselse sterindex zette de afgelopen maand een goede prestatie neer, in contrast met de desastreuze prestatie van vorig jaar. Toch was beursgoeroe Claude Hosselet voorzichtig in zijn prognoses, waar hij nu de vruchten van plukt. “Ik las in een eerder pessimistisch artikel in een economische krant dat een te sterke klim van de verschillende indices neerwaartse risico’s inhoudt”, vertelt de winnaar van de Guru Index. “Ik heb daaruit afgeleid dat bepaalde stoorzenders in de markt het beursfeest kunnen verpesten en koos voor een lichte stijging tot 2536 punten. Het cijfer is niet gebaseerd op een gestructureerde technische analyse, maar op een algemene indruk van de beurstendens.”

Dow-Jones

Voor de Dow-Jones ziet hij een gelijkaardig verhaal: “De onzekere situatie en resten van de financiële en economische crisis hebben de remonte van de Dow-Jonesindex zeker niet bevorderd”, legt hij uit. “Ik moet wel erkennen dat er vaak geen enkele rationele reden is voor een beweging van een index. De beurswereld is soms ondoordringbaar en de prognoses van analisten zijn niet altijd even accuraat, ondanks het feit dat ze wel een diepgaande analyse op de markten toepassen. De particuliere belegger is daar vaak het slachtoffer van.”

EUR/USD

De euro is zeker niet in goede vorm en dat is ook niet meer dan normaal, vindt Hosselet. “De euro lijdt sterk onder de financiële problemen van onder meer Griekenland en Portugal en het ziet er niet naar uit dat de situatie snel zal verbeteren. Toch mogen we ons ook niet te pessimistisch opstellen”, verduidelijkt de beursgoeroe. “De euro zal zich weren en zijn huidige niveau handhaven. Een stijging van de euro ten opzichte van de dollar acht ik op korte termijn echter vrij onwaarschijnlijk. We moeten uiterst voorzichtig zijn op de kapitaalmarkten en heel selectief zijn!”(C)

Door Ken Van Weyenberg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content