“We zoeken een Britse of Amerikaanse partner”

Lieven Desmet Lieven Desmet is redacteur bij Trends.

Lawfort heeft de eer om als eerste advocatenkantoor in de Gazellenreeks opgenomen te worden. Ondanks een sterk onafhankelijke koers wil het kantoor een internationale samenwerking op het getouw zetten.

Het advocatenkantoor Lawfort is gehuisvest in een modernistisch kantoorgebouw, met veel glas, in de nabijheid van de nationale luchthaven. Het transparante karakter van het designstulpje zou symbool kunnen staan voor de aanpak van Lawfort, dat de openheid niet schuwt. In tegenstelling tot veel van zijn sectorgenoten presenteert Lawfort een jaarrekening. En eentje om trots op te zijn, want hun resultaten katapulteren het kantoor meteen naar de Gazellentop bij de middelgrote ondernemingen. “Lawfort wordt ook gerund als een bedrijf en niet als een club,” zegt Marc Vandemeulebroeke (49). Eind 2003 wijzigde het advocatenkantoor Bogaert & Vandemeulebroeke zijn naam in het wat krachtiger klinkende Lawfort. “Daarmee wilden we ook aantonen dat het team bij ons centraal staat, niet de individuele ego’s.” Ook het vertrek van Geert Bogaert noopte tot een naamswijziging.

Lawfort, met kantoren in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik, telt 25 partners en 120 advocaten. Voorts laten nog eens 45 stafleden de zaken gesmeerd lopen. “Het cliënteel bestaat uit internationaal georiënteerde bedrijven, sterke lokale ondernemingen en overheden,” schetst Vandemeulebroeke, die aan de basis ligt van de oprichting in 1997. Met een schare beursgenoteerde bedrijven in de portefeuille is het kantoor naar eigen zeggen het derde grootste Belgische advocatenkantoor. “De focus ligt op juridisch werk in alle domeinen van het ondernemingsrecht,” stelt Vandemeulebroeke.

Kort na de start ging Bogaert & Vandemeulebroeke samenwerken met Landwell, een alliantie van alle advocatenkantoren die nauw samenwerkten met de Big Four-consultant PricewaterhouseCoopers. Die banden werden midden vorig jaar verbroken om een onafhankelijke koers te kunnen varen. “We blijven samenwerken met Landwell, zij het niet meer op exclusieve basis,” meldt Vandemeulebroeke. “Bovendien zijn we gericht op zoek naar een Britse en een Amerikaanse partner om onze klanten in het Verenigd Koninkrijk of de VS te kunnen bijstaan.”

Lieven Desmet

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content