‘We werven permanent aan’

Dirk Van Thuyne Freelance journalist

Net voor zijn 100ste verjaardag kwam de beveiligingsspecialist G.M.I.C. tien jaar geleden in Franse handen terecht. Onder de nieuwe naam Seris groeide het bedrijf, met hoofdkwartier in Diegem, uit tot de globale veiligheidspartner voor tal van bedrijven en overheden. Met meer dan 1800 medewerkers en een geconsolideerde omzet van 106 miljoen euro behoort Seris tot de top drie in ons land.

De terroristische aanslagen van 22 maart hadden een directe impact op de activiteiten van de beveiligingsspecialist Seris. “Al de eerste uren na de vreselijke feiten merkten we een enorme stijging van de aanvragen. We hebben meteen een crisiscel opgericht om die allemaal te kunnen verwerken”, vertelt CEO Danny Vandormael. “Momenteel rekken wij onze capaciteit maximaal door onze medewerkers veel overuren te laten presteren, verlof in te trekken en mensen in rust weer op te roepen. Gelukkig kunnen we rekenen op een grote bereidheid van onze medewerkers die steeds paraat staan en trots zijn op hun baan.”

Op korte termijn extra mensen aanwerven is in deze sector onmogelijk. Elke kandidaat moet een wettelijk vastgelegde procedure doorlopen. “Die bestaat uit een reeks testen en interviews in onze organisatie en uit screenings uitgevoerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Is alles in orde, dan komt de kandidaat in dienst en begint hij aan de verplichte opleiding van 132 uren. Wanneer hij slaagt voor twee examens – één bij Selor en één in onze eigen Academy – krijgt hij de officiële identificatiekaart uitgereikt door Binnenlandse Zaken”, legt Vandormael uit.

Groeimotor

Bewaking is veruit de belangrijkste activiteit van Seris. Na enkele recente aanwervingsrondes in de nasleep van de tragische gebeurtenissen in Parijs is het personeelsbestand in die divisie al opgelopen tot meer dan 1400 medewerkers. Alleen al in de eerste maanden van dit jaar kwamen er meer dan 100 nieuwe veiligheidsagenten bij en de rekruteringsmolen draait nog altijd op volle toeren.

Een andere groeimotor in de groep is de technologiedivisie. “Vooral de jongste twee jaar kreeg die activiteit een boost door extra bestellingen uit de banksector”, zegt Danny Vandormael. “Het is niet zo gemakkelijk tientallen technici met de juiste vaardigheden binnen te halen. Ook die mensen die inbraaksystemen installeren en onderhouden moeten een wettelijk vastgelegde opleiding van 46 uren volgen.”

Academy

Seris heeft een eigen Academy die in de eerste plaats de wettelijke opleidingen van de personeelsleden organiseert. “Maar vanuit de markt komen er almaar meer vragen waar we graag op inspelen. Zo heeft onze Academy enkele jaren geleden een anti-agressieopleiding ontwikkeld voor het personeel van klanten. Eind vorig jaar hebben we een interne opleiding rond radicalisering georganiseerd en nu blijkt daarvoor bij onze klanten ook veel vraag te bestaan.”

Net door totaaloplossingen aan te bieden, probeert Seris zich te onderscheiden van de concurrentie. Het bedrijf haalde onlangs prestigieuze contracten binnen bij International School of Brussels, de NAVO en de Amerikaanse legerbasissen in België. Seris gelooft sterk in de combinatie van intelligente technologie en goed opgeleide, gedreven mensen. “In een relatief mature markt hebben beide factoren sterk bijgedragen aan de groei van de jongste jaren. Ondanks de fel gewijzigde omgevingsfactoren blijven we daar meer dan ooit op focussen”, besluit Danny Vandormael.

Dirk Van Thuyne

“De combinatie van intelligente technologie en goed opgeleide, gedreven mensen heeft sterk bijgedragen aan de groei”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content