‘We reageren te traag’

© J. LAMPENS

De Oost-Vlaamse serieondernemer Stefan Van Overbeke, medeoprichter van Outspot en nu actief met Beedrop, heeft brede interesses. Hij speelt piano, houdt van tapbiljart en trekt zich graag terug in de bergen in Andalusië.

Wat was uw beste zet?

“Ik heb economie gestudeerd in Gent. Ik vind dat nog altijd een fantastische wetenschap om de dynamiek en de psychologie van het collectieve handelen goed te begrijpen. Ik denk dat ik door mijn studies optimistisch en positief in het leven sta.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik heb brede interesses, in mijn vrije tijd focus ik niet op één ding. Ik reis graag, ik hou van opera, skiën, met vrienden een glas wijn drinken en een spel spelen. Ik speel piano en speel af en toe een partijtje tapbiljart.”

Wat is het beste boek dat u las?

“Ik denk aan Sapiens, een kleine geschiedenis van de mensheid van Yuval Noah Harari. Dat boek leest als een trein. Het geeft een prachtig overzicht van de evolutie van de mens. Het boek Siddhartha van Hermann Hesse heeft me dan weer doen lezen. Het is een zeer toegankelijk boek. Een aanrader als je graag wat nadenkt over het leven.”

Wat had u nooit verwacht?

“Ik had nooit verwacht dat we zo traag en zo inert zouden reageren op de klimaatopwarming, terwijl het probleem al decennialang bekend is. Bij de cfk’s in de jaren negentig is heel snel gereageerd en kwam er een mondiaal verbod. Als het over CO2 gaat, zijn we veel te traag. De strijd tegen de klimaatopwarming moet je niet zien als een kostenpost, het is een investering.”

Wie is uw favoriete componist?

“Dat gaat van klassiek tot modern. Ik hou van de muziek van Uri Caine. Hij vertrekt vanuit de klassieke muziek om daar verfrissende zaken mee te doen en er een moderne toets aan te geven. Ik hou ook van Wagner en Mozart. Mijn vader was een fan van Mozart en als je die muziek vaak hoort, word je er ook door getriggerd.”

Wat was uw beste investering?

“Kort na de geboorte van ons eerste kind hebben we in het dieptepunt van de Spaanse huizencrisis een prachtige woning met zicht op zee gekocht in de bergen in Andalusië . We hebben het huis Villa Alegre gedoopt. Alegre betekent vrijmoedig en onze dochter is ook zeer vrolijk, zeer vrijmoedig. Het huis heeft een mooie betekenis voor ons. We trekken er ons ook graag een paar keer per jaar terug.”

Stefan Van Overbeke (40) is de oprichter en CEO van het technologiebedrijf Beedrop.

'We reageren te traag'

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content