‘We onderhandelen over een buitenlandse overname’

DAAN DE WEVER "Veel bedrijven missen kansen omdat ze niet groot genoeg denken." © GF

Het Zaventemse Destiny is niet langer een zuivere telecomintegrator, maar profileert zich sinds kort als een intelligente brug tussen IT en telecom.

Opgericht in 2008 was Destiny in de beginjaren een pure telecomspeler die grote jongens als Proximus en Telenet wou uitdagen op de b2b-markt. “Het duurde tot in 2012 vooraleer we financieel boven water kwamen en toen hebben we fors geïnvesteerd in ons team en in onze sales”, vertelt Daan De Wever, die samen met zijn broer Samuel aan de wieg van Destiny stond. “Al snel geloofden heel wat klanten in ons. Vooral kleine, innovatieve kmo’s met een externe IT-dienstenleverancier zijn toen bij ons terechtgekomen.”

Intussen heeft Destiny de focus verruimd en is het niet langer een zuivere telecomintegrator. “Nogal wat bedrijven hebben een telecomoperator, een PBX-centrale (een intern telefoonnetwerk, nvdr) en een IT-leverancier, die vaak elk in hun eigen hokje vastgeroest zitten. Wij willen ons positioneren als een intelligente brug tussen IT en telecom”, legt De Wever uit. “Ons doel is enerzijds bedrijven toegang te geven tot data en ze te laten communiceren op een slimme manier en vanuit de cloud. Anderzijds willen we partners helpen hun businessmodel te vernieuwen om competitief te blijven tegenover de grote spelers.”

'We onderhandelen over een buitenlandse overname'

Drie overnames

Na een eerste kapitaaloperatie in 2009 ging Daan De Wever ruim een jaar geleden op zoek naar een nieuwe investeerder. “Veel bedrijven missen kansen omdat ze niet groot genoeg denken. Onze ambitie reikt veel verder dan België”, zegt hij. Het Nederlandse Mentha Capital zag potentieel in Destiny en bracht 10 miljoen euro vers kapitaal in.

Het geld werd meteen ingezet. Destiny nam eerst Ergatel over. Eind vorig jaar volgden met Meritel en IT101 twee nieuwe acquisities.

De omzet bedraagt 29 miljoen euro per jaar. Dit jaar mikt het bedrijf op 50 miljoen euro. “De organische groei bedraagt 20 procent. Daarnaast onderhandelen we over een buitenlandse overname”, legt Daan De Wever uit.

Het aantal medewerkers nadert stilaan de kaap van 100. “In onze sector is het niet gemakkelijk de juiste mensen te vinden. Wij profileren ons graag als een tikkeltje anders dan de rest. Zo hebben we veel aandacht voor het welzijn van onze medewerkers en doen we ons best om een lerende omgeving te creëren. Bij selectieprocedures kijken we dan ook meer naar de attitude van de sollicitant dan naar zijn basiscompetenties.”

Awards bij de vleet

Destiny verzamelde al heel wat mooie prijzen en awards. Zo kreeg het bedrijf vorig jaar de Most Sustainable Growth-award op de Deloitte 2017 Technology Fast 50. Dat is een jaarlijkse selectie van de snelst groeiende vijftig technologiebedrijven met een hoofdzetel in België. Daarnaast komt nu de prestigieuze trofee van de Trends Gazellen Ambassadeur te staan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content