‘We bekijken alle opportuniteiten om te groeien’

WIE

Solange Rouschop (46)

IS

Country Executive Belgium en CEO Private Banking Belgium van ABN AMRO.

WAS

Solange Rouschop is een Nederlandse, afkomstig uit de omgeving van Maastricht, die als kind jarenlang muziekschool volgde in België. Na haar studies economie ging ze in 1995 aan de slag als management trainee bij ABN AMRO, “een heel ondernemende bank waar ik me nog altijd thuis voel”, aldus Rouschop.

Ze werkte elf jaar in Azië, vooral in private banking en fondsenbeheer. In 2010 werd ze naar België gehaald om er ABN AMRO Private Banking weer op de rails te zetten.

WIL

“We willen de marktpositie van ABN AMRO in België de komende jaren voort uitbouwen”, vertelt Rouschop. Vooral in corporate en private banking ziet ze groeimogelijkheden. “In corporate banking investeren we in een nieuw team. We willen vooral de grote Belgische zakelijke klanten bedienen.”

In private banking investeert ABN AMRO fors in de digitalisering en in een gemeenschappelijk IT-platform voor alle entiteiten in West-Europa. Daarnaast snijdt de bank in de kosten. Dat leidt ertoe dat ABN AMRO tot zestig jobs (een op vier) in ons land wil schrappen. Toch wil Rouschop de Belgische privatebanking-tak laten groeien, onder meer via overnames. “Na de verkoop van onze Aziatische private-bankingactiviteiten ligt de focus volledig op Noordwest-Europa. Daar bekijken we alle kansen om te groeien, ook in België.”

WAT IN VRIJE TIJD

“Ik heb een drukke baan en thuis gaat al mijn aandacht naar mijn drie kinderen”, zegt Rouschop. “Maar ik ben ook graag samen met familie en vrienden. Je mag mij gerust een ‘foodie‘ noemen. En aan mijn kinderjaren aan de Belgische muziekacademie heb ik een voorliefde voor klassieke muziek overgehouden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content