Wat we zelf doen, doen we beter

De aanstelling van Michel Deboeck als nieuwe human resources general manager van Fortis valt samen met de integratie van de HR-activiteiten van Fortis en Fortis Bank tot één geheel.

M ichel Deboeck (47) kwam eind vorig jaar als human resources general manager bij Fortis in een grote drukte terecht. De groep is volop bezig met de integratie van de verschillende internatonale activiteiten tot zes businessonderdelen, met onder andere aparte entiteiten voor merchant banking, asset management en verzekeringen. “Maar ook de human-resourcesactiviteiten moeten op elkaar worden afgestemd,” zegt Deboeck. “Concreet houdt dat in dat verschillende verantwoordelijkheden op het vlak van personeelsbeleid bij mij worden gecentraliseerd. Ook op het vlak van human resources bestaan er grote verschillen tussen de afdelingen. Ik denk daarbij niet alleen aan de culturele verschillen die typisch zijn voor een internationale groep. Er zijn ook grote verschillen in salarissen tussen mensen die gelijkaardige taken vervullen. Dat moet allemaal gestroomlijnd worden.”

In zijn nieuwe functie zal Deboeck nauw samenwerken met Herman Verwilst, die bnnen het directiecomité van Fortis onder andere verantwoordelijk is voor human resources.

Michel Deboeck heeft heel wat ervaring in human resources. Voor hij bij Fortis aan de slag ging, werkte deze doctor in de psychologie onder andere bij Coopers & Lybrand, NUR Touristic (nu Thomas Cook), AT&T en BBL. Begin de jaren negentig was hij founding partner van Acker Deboeck & Company, een consultancybedrijf dat zich concentreert op human resources. “Ik heb er heel wat interessante ervaring opgedaan,” zegt Deboeck. “Zo voerden we assessmentopdrachten uit voor kaderleden in bedrijven die net een fusie of een acquisitie achter de rug hadden.” Iets wat ze momenteel bij Fortis goed kunnen gebruiken. Deboeck was vroeger trouwens herhaaldelijk actief als extern adviseur voor Fortis. “Uiteindelijk vond ik dat ik als consultant te vaak aan de zijlijn stond en gewoon commentaar gaf over hoe men het personeelsbeleid moest optimaliseren. Nu kan ik het zelf doen.”

A.M. [{ssquf}]

Michel Deboeck (47).

Is: General manager human resources van Fortis.

Vrije tijd: Gezin, voorzitter Rotary Brussel.

“Er bestaan grote verschillen in salarissen tussen mensen die gelijkaardige taken vervullen. Dat moet allemaal gestroomlijnd worden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content