Waalse zakenclub opent zijn deuren

Op 7 september gaat de Waalse zakenclub Cercle de Wallonie van start op de flanken van de citadel van Namen.

Info: Cercle Wallonie, avenue de la Vecquée 21, 5000 Namen, tel. 081 73 40 80.

De Waalse evenknie van de Brusselse Club van Lotharingen moest een jaar wachten op de nodige milieuvergunningen om het kasteel Mélot tot zakenclub om te vormen. Is het niet vreemd dat vergunningen een struikelblok zijn voor een zakenclub met zoveel invloedrijke leden? Stéphan Jourdain: “Zo werkt het niet. De administratieve molen in Wallonië is enorm. Onze leden zijn trouwens nog maar pas aangeworven.”

Jourdain, dauphin van oud-premier Paul Vanden Boeynants, is de motor achter het project. Hij is ook de initiatiefnemer van de Club van Lotharingen. In de laatste dagen van Mobutu‘s leven kocht Jourdain diens Belgische kasteel Fond’Roy in Ukkel om er zijn Brusselse club in onder te brengen. De club werd vorig jaar overigens enkele dagen onder een speciaal gerechtelijk toezicht geplaatst na een uitgelopen betalingsconflict tussen Jourdain en de traiteurdienst.

De nieuwe Namense club zal op 7 september zijn deuren openen. Het concept voor de Waalse club is op dezelfde leest geschoeid als dat van de Brusselse club, al kunnen Brusselse leden niet deelnemen aan de activiteiten van de Waalse kalender. In het restaurant zijn de Brusselse leden wel welkom zonder bijkomend lidgeld.

Het kasteel Mélot ligt op een domein van vijf hectare rond de citadel van Namen. Het werd gebouwd in opdracht van Auguste Mélot, een minister van na de Eerste Wereldoorlog. Jourdain verklaart zijn initiatief als volgt: “Voor een middaglunch ga je niet anderhalf uur naar Brussel rijden. We voelden de behoefte van onze Waalse collega’s om er een eigen club te openen.” Het ledenaantal van de Waalse club zit nu al aan 750 en moet voor het einde van het jaar oplopen tot 900. De directeur-generaal, André Van Hecke, komt over van de Brusselse moederclub. Voorzitter wordt Luc Willame van Glaverbel.

Intussen zijn de plannen opgeborgen om een Antwerpse club onder te brengen in de oude vetrekken van de Antwerpse gouverneur aan de Koningin Elisabethlei. Wel bestaan er plannen om in 2005 een club in Boedapest en later in Lissabon te openen.

Xavier Carbonez

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content