VRIJ JE RIJK

MET SPORT- EN ZAKENLUI.

Verleden week raakte bekend dat luxeprostituee Rita Verstraeten 2,8 miljard frank erfde van haar steenrijke minnaar, een lid van de familie Gosset, de fabrikant van St.-Michel-sigaretten. De gedeeltelijk zwarte erfenis, die werd ontdekt door speurders naar de KB Lux-zaak, toont aan dat een affaire met een zakenman in België een goede manier is om snel rijk te worden.

Maar ook een verhouding met een sportman is ideaal om snel binnen te lopen. In Brazilië bijvoorbeeld is vriendin-zijn van een beroemde voetballer één van de populairste vrouwenberoepen. Je hebt er geen diploma’s of geld voor nodig. Je hoeft alleen maar naar de disco’s te gaan die de bronstige spitsen en exhibitionistische middenvelders frequenteren. Brazilië telt meer voetballers die achter de vrouwen aanhollen dan achter de bal. Omdat deze ijdele mannetjesputters “vrijen zonder condoom” tot hun privileges rekenen, komt het geregeld voor dat de verovering voor een nacht zich transformeert tot een langdurig probleem. Zwanger raken van een speler is een lucratieve bezigheid, op voorwaarde dat de dames bereid zijn een paar keer vroeg uit de veren te gaan voor een bezoek aan een advocaat en de rechtbank.

Geen baby, maar wel een romance kan ook aardig renderen. De ex-liefjes van de stervoetballers Romario en Renato haalden bijvoorbeeld niet alleen de cover van Playboy, maar worden ook volop gevraagd voor modeshows, winkelopeningen en het keuren van kandidaten bij missverkiezingen in de provincie. Alles tegen een aantrekkelijk gage natuurlijk.

De meest succesvolle “vriendin-van” is evenwel niét afkomstig uit de voetbalbranche. Het gaat om Adriane Galisteu, de ex van de verongelukte autocoureur Ayrton Senna. Van haar boek over de romance met de Formule 1-piloot gingen meer dan 200.000 exemplaren over de toonbank. De waterstofperoxide-blondine poseerde onder meer naakt voor Playboy en ving daar 14,5 miljoen frank voor. Vette reclamecontracten volgden. Galisteu heeft naar eigen zeggen inmiddels meer dan een miljoen dollar op haar bankrekening staan en zo’n twintig man in dienst van haar bedrijf, Adriane Galisteu Promoties. La Galisteu promoot één product : zichzelf.

ADRIANE GALISTEU De ex van Ayrton Senna kent geen geldzorgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content