Voortbouwen na generatiewissel

Stefaan De Coninck © GF

WIE

Stefaan De Coninck (37)

WORDT

Vennoot in de auditafdeling bij Grant Thornton

WAS

“Het is misschien een beetje atypisch in vergelijking met wat tijdsgenoten doen, maar Grant Thornton is nog altijd mijn eerste werkgever. Het voordeel daarvan is dat ik heb kunnen doorgroeien van junior auditor tot vennoot. De ervaring die ik heb opgedaan in de organisatie, wil ik dan ook meenemen in mijn nieuwe functie.”

Ik had geen carrièrepad uitgestippeld, maar het behalen van de titel van bedrijfsrevisor was wel een ambitie. In 2013 ben ik geslaagd voor het bekwaamheidsexamen. In 2014 heb ik mijn eed afgelegd. Vanaf dit jaar teken ik commissarisverslagen. Eerst als director en nu als vennoot.”

WIL

“In de auditafdeling in Antwerpen vindt binnenkort een generatiewissel plaats. Een groot deel van de vennoten zwaait af. De bedoeling zal zijn samen met de andere vennoten de auditafdeling te leiden en verder uit te bouwen. Naast het beheer van een aantal dossiers als bedrijfsrevisor is het de bedoeling de business verder uit te werken. Het onderhouden en opbouwen van oude en nieuwe klantenrelaties is een heel belangrijk aspect van mijn nieuwe taak. Ten slotte mag ook de technische kant niet worden vergeten. Het beroep van bedrijfsrevisor is voortdurend in beweging: onder meer de nieuwe vennootschapswetgeving, wijzigingen in de nationale en internationale boekhoudregels, controlenormen. Wij werken al samen met buitenlandse kantoren in ons netwerk om internationale groepen te bedienen. Ik verwacht dat die contacten voort zullen evolueren.”

WAT IN VRIJE TIJD

“Lopen, fietsen en uit eten gaan. Ik probeer ook aan mijn huis te werken om mijn hoofd vrij te maken. En in mijn garage staat nog een oldtimerproject al enkele jaren stof te vergaren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content