Voorgeprogrammeerd

Vlaanderen telt een 90-tal golfclubs met 66.000 leden. Sommige clubs hebben een drukbezocht restaurant, waar ook niet-golfers welkom zijn. Een van die clubs die ook mikken op zakenlui uit de omgeving, is de Naxhelet Golf Club in Wanze. Het Waalse golfdomein van 84 hectaren is een investeringsproject van Bernard en Françoise Jolly, bekend van Sprimoglass, Compagnie du Zoute, Delhaize enzovoort. In het voormalige boerderijkasteel op het terrein kwamen een indrukwekkend clubhuis met bijbehorend hotel met 33 kamers en 2 suites in de oude kapel, een brasserie en een gastronomisch restaurant, een wellnesscentrum en seminariezalen.

Wij parkeerden tussen de Porsches en de Tesla’s en trokken naar de eerste verdieping van het cluhuis. Daar troffen wij een gevulde brasserie, waar de sfeer uitgelaten bleek, en een gastronomische restaurant, waar het een stuk rustiger was. Geen kapstok, geen tafellaken, geen tafelloper, geen broodbordje: in La Cuisine heeft men de gastronomische formule vereenvoudigd. De koks kregen de opdracht te werken met lokale producten en de opbrengst uit de biologische moestuin. Ook het tafellinnen, het meubilair en de versieringen uit de eetzaal zijn van Belgische oorsprong. Wij genoten van de inrichting met veel natuurhout, de open ambiance met daglicht, dat langs twee kanten royaal naar binnen stroomt en het zicht op de velden.

We kozen het aantrekkelijk geprijsde viergangenmenu (48 euro). Er is een Frans georiënteerde wijnkaart met enkele Belgische wijnen. Wij gaven de voorkeur aan wijnen per glas. De uitgekozen wijnen waren van een redelijke kwaliteit. Er verscheen een braaf gekruid hapje van courgette en gerookte forel op tafel. Het voorgerecht was samengesteld uit witte en groene asperges, ceviche van kabeljauw, krokante salade en vinaigrette met een zoete toets. De zeebrasem uit het eerste hoofdgerecht had een taaie amandelkorst en was vergezeld van smakelijke ravioli met geitenkaas, erwtjes en vissaus. Het andere hoofdgerecht, roulade van kip gevuld met morieljes, kwam met lentegroen, hart van artisjok en daslooksaus. Een halve bol gevuld met cheesecake was losjes versierd met granaatappelzaden. La Cuisine wordt onregelmatig bezocht. Veel is voorgeprogrammeerd, waardoor de kookstijl spontaniteit en karakter mist.

Restaurant La Cuisine/Golf Club Naxhelet ***

Naxheletstraat 1

4520 Wanze

Tel. 085/82.64.08

www.naxhelet.be

drie modulaire zalen voor vergaderingen, seminaries en bedrijfsdiners

Kader: clubhuis in kasteelboerderij

Onthaal: anoniem

Keuken: voorgeprogrammeerde gastronomie

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content