Voor jong en oud

In de modieuze en levendige stadsbistro Table d’Anvers voelt iedereen zich op zijn gemak.

Restaurant Table d’Anvers was amper geopend of de drempel werd al platgelopen door de jetset. Hilde Van der Vieren en haar vriend Mohamed Slassi, op wiens initiatief de oude koffie-opslagplaats omgebouwd werd tot eethuis, stonden zelf perplex. Hilde, een rasechte Antwerpse, leerde Mohamed kennen toen ze allebei de bediening deden in hetzelfde restaurant ; al gauw gingen ze samen plannen smeden om met een eigen zaak te beginnen.

Op de populaire Vlaamse Kaai vonden zij een oud pakhuis, dat artistiek heringericht werd met de hulp van de leerlingen van Isard (de Antwerpse school voor decoratie). Het opvallendst zijn de fresco’s met afbeeldingen van vissen en schaal- en schelpdieren. Onder glas zijn in de gang nog de rails te zien waarover vroeger de spoorwagentjes met koffie vanuit het pakhuis naar de kade rolden. Als naam kwam Table d’Anvers uit de bus, verwijzend naar het gelijknamige sterrenrestaurant in Parijs.

Hilde en Mohamed lieten zich niet overrompelen door het modieuze volkje dat het eerste jaar massaal over de vloer kwam. Door hard werken en een kritische instelling wisten zij de kwaliteit te verbeteren ; vandaag is Table d’Anvers een druk bezochte stadsbistro waar niet alleen jonge mensen zich thuisvoelen, maar ook deftige sinjoren en zakenlui.

Het repertoire op de spijskaart is modieus en gevarieerd. Bestsellers zijn chicken burrito met kip, cheddar, sla, salsa fria en guacamole (225 fr.), salade “med” van kippenboutjes bereid met tandoorikruiden, fetakaas, inktvis en aardappelsla (325 fr. als voorgerecht, 475 fr. als hoofdschotel), salade “orientale” van gesmoorde scampi in madras-curry met een vleugje verse gember (375 of 550 fr.) en gebakken lamscarré “Verdi” met verse tuinkruiden en lookboter (595 fr.). De spijskaart wordt aangevuld met dagsuggesties, die vermeld staan op een leien bord.

Wij kwamen ‘s avonds en gingen op in de gezellige en rumoerige drukte. Van de spijskaart proefden wij salade “Périgourdine” op basis van eendenfilet, champignons, gebakken aardappelen, sla, topinambour (aardpeer) en een zoet-zuur sausje van honing en graanmosterd (335 fr.). Op het leien bord kozen we een uitbundig gepresenteerde bereiding met kalfsescalope, raketsla, paprika, gedroogde tomaten en een pesto-achtig sausje (425 fr.). Het glas werd gevuld met de witte huiswijn : een onschadelijke Le Piat de Chardonnay ’95 (480 fr. per fles, of aangerekend volgens de gedronken hoeveelheid). De bonte maaltijd werd afgerond door een enorme crème brûlée, met onder de bruine suikerkorst een sabayon-achtige vanillesaus (200 fr.).

PIETER VAN DOVEREN

Hilde Van der Vieren en Mohamed Slassi Serveren royale porties eetplezier in hun artistiek ingerichte stadsbistro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content