VOOR ALLE VEILIGHEID

Warenhuisdiefstal, ontvreemding van materiaal door eigen personeel : Checkpoint Belgium, een leverancier van veiligheidsbeheer heeft er een gepaste oplossing voor. Vanuit het Europese hoofdkwartier in Mechelen levert de onderneming vooral aan grootdistributeurs.

Verleden week nam Checkpoint, de op Wall Street genoteerde veiligheidsonderneming die in 1996 een omzet haalde van 9,4 miljard frank, het Britse Evaguard over. De operatie werd geleid vanuit Mechelen, het Europese hoofdkwartier van Checkpoint. Lieven Steel, algemeen directeur van Checkpoint Belgium, deed het veldwerk : “Na de succesvolle overname van het Antwerpse D&D Security in augustus 1997, steeg het Amerikaanse vertrouwen in de Europese markt, met de Britse overname tot gevolg.”

Sinds augustus 1996 bevindt het Europese hoofdkwartier zich op het industrieterrein van Mechelen-Noord. De centrale ligging in Europa, de nabije luchthaven en de talenkennis van de lokale medewerkers gaven de doorslag bij deze keuze. De resultaten bleven niet uit : de omzet van Checkpoint Belgium steeg van 60 miljoen frank in het eerste boekjaar 1993/1994 naar 300 miljoen frank in 1997. Voor volgend jaar wordt de omzet geraamd op 400 miljoen frank.

Checkpoint noemt zich een “total security provider” en staat onder meer sterk in de grootdistributie. Het bedrijf bouwt detectiepoorten aan de ingang, levert harde badges voor kledij en drank en zorgt voor veiligheidsetiketten. Delhaize, Match, GB, Mestdagh en ketens als E5 Mode, Fnac en Euroshoe zijn enkele van de grote klanten.

Steel : “Bij Euroshoe bijvoorbeeld zorgen we al tijdens de productie van schoenen voor beveiligingsetikettering. Ook drankflessen worden aan de bron gemerkt. Deze vorm van beveiliging wordt prioriteit nummer één bij de grote jongens. Als men weet dat de aankoopdienst in een aantal winkels 30 % minder goederen inkoopt voor een gelijkaardige of zelfs een iets grotere omzet, zal dat niemand verbazen.”

Met de overname van de bewakingsfirma’s Evaguard en D&D Security wil Checkpoint zich in België en het Verenigd Koninkrijk in de toekomst ook richten op nachtbeveiliging. D&D Security is trouwens gespecialiseerd in antidiefstal, brandalarm, video- en toegangscontroles. Met de acquisitie kwam er eensklaps ook een reeks nieuwe klanten bij zoals Hyundai Industries, Katoen Natie en Philips Petroleum. “De complementariteit van het gamma van D&D en Checkpoint is van strategisch belang,” aldus Steel. “Onze klanten hebben voortaan één aanspreekpunt voor hun veiligheidsnoden.”

LIEVEN STEEL (CHECKPOINT BELGIUM) Eén aanspreekpunt voor nacht- en dagbeveiliging is een strategische troef.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content