VOOR 750 FRANK PIEPEN IN DE HEL

DE VERENIGDE STATEN VAN EUROPA.

The Aachen Memorandum” opent met een dode op de eerste regel. Thrillender kan niet. De euro-supporters Dehaene, Tindemans, De Clercq en Willockx zullen het boek knarsetandend lezen. Heeft u hen nog geen nieuwjaarsgeschenk gestuurd ? Probeer The Aachen Memorandum. Het kost 750 frank.

Een jonge historicus die verkast naar een detectiveverhaal heeft lef. Andrew Roberts kijkt naar de hel, meer konkreet naar de Verenigde Staten van Europa in 2045. Een Europa overheerst door Duitsland. Alle nachtmerries van de euroskeptici van 1995 zijn na vijftig jaar bevestigd. De superstaat is ontaard tot een bureaukratische, korrupte veelvraat. Het referendum van 2015, waarbij een krappe meerderheid van de Europeanen koos voor de Verenigde Staten van Europa, blijkt in 2045 door de dode van de eerste regel een grootschalige fraude geweest te zijn. Trawanten van de Europese Kommissie maken de medewerkers aan de oplichterij computerspecialisten koud. Een aimabele stuntel, Horatio Lestocq, een sexy vriendin, een Amerikaans-Duitse geheime agente spelen een rol in scherpe grappen.

Andrew Roberts is geen eurozeur die zijn kritiek verpakt in slaapverwekkende frazen. ” The first thing he noticed was that she had shaven armpits, in defiance of the prevailing federal fashion“, schrijft hij over een knappe spionne. Horatio Lestocq kiest een tafel in een restaurant : ” Breast-feeding or non breast-feeding ?” “Definitely not,” said Horatio, in a tone that a Sexism Tribunal might easily have construed as unacceptable. Andrew Roberts schrijft satirisch over political correct thinking, eurofans, feminism en non-smoking fascism. Op de stroom hilarische feiten dobberen ernstige bedenkingen : hoe kan Groot-Brittannië zonder soevereiniteit beslissen over de bevrijding van de Falklands ? De Euro slorpt het pond sterling op en wordt beheerd door een raad van 15 regenten, waaronder 1 Brit. Andrew Roberts argumenteert dat de sommen om de Falklands te bevrijden of een andere uitdaging waarover de Britten (of de Fransen, of de Nederlanders, of de Italianen, of de Belgen) zeggen of menen dat het hun nationale belang is alleen samengebracht kunnen worden door belastingheffing, leningen of inflatie. Met deze oplossingen moeten ook Spaanse, Franse, Duitse en Griekse EU-kommissarissen akkoord gaan, wat nooit kan lukken. De konstruktie van Europa is een te ernstige opdracht om ze toe te vertrouwen aan zeurpieten. Satirists of Europe, unite.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content