Volwassen geworden

© Morgane Ball Photography

Vier jaar terug bezochten wij restaurant Oude Pastorie in Kraainem en hadden toen al lof voor de gerechten, maar vonden de inrichting en de wijnkaart voor verbetering vatbaar. Intussen staat de eetzaal er fris en hedendaags bij en is de keuze op de wijnkaart verbeterd. Het restaurant is volwassen geworden en uitgegroeid tot een gastronomisch eethuis, dat een plaats verdient aan de top. De uitbater en chef-kok Maxime Colin steekt zich niet meer weg en veranderde de naam van het restaurant in Maxime Colin.

Hij is de jongere broer van Gaëtan Colin, die als kok succes oogstte met Jaloa Gastronomique en het maison d’hôte Richmond in Godinne uitbaat. Maxime werkte in Chalet de la Forêt naast de superchef Pascal Devalkeneer en trad naar voren als chef-kok van Villa Lorraine. In 2016 kreeg hij van Gault&Millau de titel Jonge Chef van het Jaar. Na vier jaar in de Villa vond Maxime de tijd rijp om een eigen zaak op te starten en hij installeerde zich aan het fornuis van de Oude Pastorie.

Het restaurant ligt verscholen in het hart van het Jourdan Park en is ondergebracht in de 17de-eeuwse pastorij. De zaal en de wijnkaart zijn het domein van sommelier Laurent Delplace. Ook hij liep al een indrukwekkend parcours met haltes in gerenommeerde Brusselse eethuizen als La Maison du Cygne en Sea Grill. De kaart vermeldt enkele à la carte-bereidingen, maar de focus ligt op de menu’s. De prijzen zijn op het eerste gezicht hoog, maar de chef gebruikt dure producten en verwent de bezoeker met extraatjes.

Wij proefden het zesgangenmenu (105 euro, plus 45 euro voor de geslaagde wijnselectie). Na een bonte hapjesparade verschenen sublieme sint-jakobsvruchten met structuren van selder, zeesla en citroenkaviaar, gevolgd door in huis gerijpt rundvlees met groene appel, koolrabi, selderij en witte rammenas. Beide bereidingen verrukten. Euforisch werden we van het boerderij-eitje met blanc manger, eendenlever, witte truffel uit Alba, kastanjes en hazelnoten. In de boter gebakken zonnevis verscheen met mousseline van uien, uienringen en vleesjus. Op hooi gerookte ree kwam met winters groenteboeket, spekjes en wildsaus. Allemaal lekkere, verzorgde gerechten. We sloten af met een uit toefjes opgebouwde Mont Blanc, een nagerecht dat ons door de priegelige presentatie een déja-vugevoel gaf.

Maxime Colin

Pastoorkesweg 1

1950 Kraainem

Tel. 02/720.63.46

Businesslunch 3 gangen 40 euro, menu’s 3 gangen 66 euro, 4 gangen 75 euro, 5 gangen 84 euro, 6 gangen 105 euro.

Zondag en maandag gesloten

Parking: park Jourdan

Kader: oude pastorij met recente inrichting

Onthaal: vakkundig, vriendelijk

Keuken: verfijnd en creatief, gebaseerd op eersteklas seizoenproducten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content