Vlaamse Ogen, Catalaanse kunst

Verspreid over heel Vlaanderen lopen verschillende Catalaanse culturele projecten. In deSingel, Desguinlei 25 in Antwerpen is Architectuur in Catalonië te bewonderen tot 27 december. Elke dinsdag tot en met zondag van 14u. tot 18u.

Het MuHka, Leuvenstraat 32 in Antwerpen, brengt tot 10 januari een greep uit de verzameling hedendaagse kunst van La Caixa met daarbij onder meer werken van Gerhard Richter, Bruce Naumann en Cindy Sherman. Open elke dinsdag tot zondag van 10u. tot 17u.

Het Museum voor Fotografie aan de Waalse Kaai 47 in Antwerpen toont tot 17 januari Catalaans werk uit de vooroorlogse periode, het Franco-regime en de laatste vijftien jaren. Open van dinsdag tot zondag van 10u. tot 17u.

In het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in het Citadelpark in Gent is de Barcelonese tegenhanger, het Museu d’ Art Contemporani Barcelona, tot 13 december te gast met werk van de Catalaanse kunstenaars Muntadas en Zush. De tentoonstelling is toegankelijk van dinsdag tot zondag van 9u.30 tot 17u.

Het museum Oud Hospitaal aan de Oude Vismarkt in Aalst brengt tot 22 november werk van Francesc Abad. Open van dinsdag tot zondag van 10u. tot 12u. en van 14u. tot 17u.

Het museum Dhondt- Dhaenens aan de Museumlaan in Deurle presenteert tot 20 december Coincidencies, een tentoonstelling van de Catalaanse dienst voor beeldende kunst, met werken van de kunstenaars Antoni Abad, Ignasi Aballi en andere. Open van woensdag tot zondag van 14u. tot 17u., zaterdag en zondag ook van 10u. tot 12u.

Het kunstencentrum Vooruit in Gent programmeert op 19 november het muziektheater La Pantera Imperial van Carles Santos en Cie.

De Witte Zaal aan de Posteernestraat in Gent biedt tot 5 december een podium aan het project Al Marge – Op de Rand met werken van internationale kunstenaars die hun kijk geven op groepen die in de rand van de maatschappij leven in de oude Raval-wijk. Open van dinsdag tot en met zaterdag van 14u. tot 17u.

Naast de officiële instellingen geven ook heel wat galerijen rendez-vous met de Catalaanse collega’s onder de naam Pica en Flandes. Er zijn Catalaanse werken te bewonderen in galerij Denise Van de Velde in Aalst, Gallery Vera Van Laer en de Zwarte Panter in Antwerpen, De Bond in Brugge, Richard Foncke galerij en galery Clo Bostoen in Gent.

KARI VAN HOORICK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content