Vijf mijlpalen van Qover

1 De snelle sprong van start-up naar scale-up.De dertigers Jean-Charles Velge en Quentin Colmant richtten Qover op in 2016. Ze kenden elkaar van een mastercursus aan de Vlerick Business School. In twee jaar haalde de insurtech ¬ een start-up met technologie voor de verzekeringssector ¬ in twee rondes 7 miljoen euro zaaikapitaal op. Het telde toen al meer dan dertig medewerkers.

2 Het eerste grote contract. Net voor de zomer van 2018 sloot Qover zijn eerste grote Europese contract af met Deliveroo. Het maakte voor de Britse maaltijdleverancier een verzekeringspakket met een innovatieve ongevallen- en burgerlijke-aansprakelijkheidsverzekering voor de koeriers van Deliveroo. Het was de eerste stap in Europa.

3 Het eerste kantoor buiten België. Begin 2019 pendelde Jean-Charles Velge tussen Brussel en Parijs, waar Qover zijn eerste buitenlandse kantoor kreeg. Anno 2021 is Qover actief in 32 landen en zijn ruim 1 miljoen mensen verzekerd via de innovatieve verzekeringsproducten die het ontwikkelt voor snelgroeiende klanten als Deliveroo, Revolut en Wolt.

4 Acht miljoen vers kapitaal. Net voor de zomer van 2019 tankte Qover 8 miljoen euro, om te kunnen versnellen op de Franse markt en zich uit te breiden in andere landen. Het was de eerste grote kapitaalronde voor het bedrijf. Gezien de focus op Frankrijk werd de ronde geleid door het Franse fonds Alven. Ook Portag3 Ventures, het investeringsfonds van de Canadese familie Desmarais, deed mee.

5 Definitief op de Europese kaart. Vorige week haalde Qover in zijn tweede grote ronde 20 miljoen euro op. Die nieuwe ronde werd geleid door het Nederlandse Prime Ventures, dat ook al in Takeaway.com investeerde. Ook het Franse Cathay Innovation deed mee, net zoals bestaande investeerders als Anthemis en Alven. Met dat geld wil Qover nog sneller groeien in Europa, en ook naar andere continenten trekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content