Vier manieren waarop Mealhero duurzamer wordt

1 Bij het foodtechbedrijf Mealhero kun je online gezonde diepvriesmaaltijden bestellen die aan huis worden geleverd. Om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen, werkt Mealhero voortaan met verpakkingen uit gerecycleerd plastic.

2 De klanten van Mealhero kunnen zelf hun maaltijd samenstellen door verschillende porties te combineren. Die worden in aparte bakjes geleverd, bijvoorbeeld een portie ratatouille, een portie zalm met pesto en een portie met pasta. De met de app verbonden stomer zorgt ervoor dat die drie onderdelen van de maaltijd tegelijk klaar zijn. Mealhero lanceert nu ook twee-in-eencombinaties, waar chefs zelf al ingrediënten hebben gecombineerd tot een maaltijd. Dat spaart heel wat verpakking uit.

3 Het pas vier jaar oude Mealhero, dat vorig jaar nog 2,5 miljoen euro vers kapitaal ophaalde, werkt met een abonnementsformule voor zijn maaltijden. De slimme – met het internet verbonden – stomer huren de klanten van het bedrijf. Mealhero wil die stomers zo circulair mogelijk maken. Wanneer een gebruikte stomer wordt teruggestuurd, wordt het toestel klaargemaakt voor hergebruik of gerecycleerd.

4 Door voortaan maandelijks in plaats van wekelijks te leveren – de maaltijdboxen zijn maandenlang houdbaar – vermindert Mealhero het transport naar eigen zeggen met 75 procent. Het bedrijf plant de routes zo goed mogelijk, opdat de bezorger zo min mogelijk kilometers moet afleggen. Eind dit jaar wil Mealhero nog een stap verder gaan om zijn aanpak duurzamer te maken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content