Verwennerij

Hotel Heritage is de parel aan de kroon van de Brugse horeca. Het hotel, vakbij de Markt, is lid van de prestigieuze vereniging Relais & Châteaux en won tijdens de World Luxury Awards op 12 oktober de prijs voor het meest romantische luxehotel ter wereld. De prijs is een pluim op de hoed van de eigenaars, Johan en Isabelle Creytens.

Zij kochten in 1993 het verlaten burgerpaleisje uit 1869 en transformeerden het tot een weelderig boetiekhotel. Vooral kapitaalkrachtige Amerikanen en Fransen laten zich charmeren door de geornamenteerde hoge plafonds, parketvloeren en klassieke inrichting met baldakijnen, pluche en kristal. Hotel Heritage heeft zijn eigen restaurant, waar ook Bruggelingen hun weg naartoe vinden. De jonge Gregory Slembrouck heeft de leiding over de keuken. Bij zijn aanstelling kreeg hij als taak het niveau op te tillen en af te stemmen op een internationaal publiek. Veel wordt in huis bereid, zoals boter, zuurdesembrood en gebak.

De kaart bestaat uit het menu La route du Bonheur (vijf gangen, 79 euro, of 115 euro met wijnen) en het menu La route des Saveurs (zes gangen, 95 euro, of 135 euro met wijnen). Voor een vegetarische versie betaalt men 10 euro minder. De gerechten uit de menu’s kan men in de week ook afzonderlijk bestellen.

Wij startten met thee van tomaat, ijzerkruid en steranijs, gevolgd door zes gevarieerde hapjes. Dan kwam nog camembert uit de oven met Bellota-schouderham en eetbare reuzelkaars. Voor het eerste bedrijf kwamen oester en gerookte paling in een Vichysoise van schorseneren, met crème van schorseneer en poeder van lavas, gevolgd door een tartelette gevuld met rog, salie, roomkaas, raapolie en butternut. Traag gebraiseerde fazantenbil volgde met crème van op de barbecue bereide knolselder, ravioli van kastanje en eekhoorntjesbrood en carpaccio van portobello met oud Brugse kaas.

Hertenkalf combineerde de chef met bloedworst, saus met bittere chocolade, savooikool, aardpeer, girollen en veenbessen. Peer stond centraal in het nagerecht met crème van pecannoot, ijs met kardemom, gelei van bergamot en baba met peerlikeur. Bij de koffie kwam een trolley vol verfijnd gebak en verzorgd snoepgoed voorrijden. Zo’n verwenavondje zullen Amerikanen en Japanners niet snel vergeten.

Hotel Heritage/ restaurant Le Mystique

Niklaas Desparsstraat 11

8000 Brugge

Tel. 050/44.44.45

Wicked Wednesday all-in viergangenmenu met dranken 99 euro (veggie 85 euro).

Alleen ‘s avonds open, zondag en maandag gesloten.

Wellness met hammam.

www.hotel-heritage.com

Kader: opulent, klassieke romantiek

Onthaal en bediening: gedienstig, vriendelijk

Keuken: Relais & Châteaux-kookstijl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content