Op 11 februari kwam het in Sydney, tijdens de Greg Norman Golden International, tot een groots duel tussen twee jonge sterspelers: de Australiër Aaron Baddeley (19) en de Spanjaard Sergio García (21). Baddeley won de play-off van bij de eerste hole (de achttien, een par drie van 178 meter). Beide sloegen ze hun bal op de green, de Spanjaard op twaalf meter van het gat, de Australiër op zes meter. García miste de putt, maar Baddeley tikte binnen en was m...

Op 11 februari kwam het in Sydney, tijdens de Greg Norman Golden International, tot een groots duel tussen twee jonge sterspelers: de Australiër Aaron Baddeley (19) en de Spanjaard Sergio García (21). Baddeley won de play-off van bij de eerste hole (de achttien, een par drie van 178 meter). Beide sloegen ze hun bal op de green, de Spanjaard op twaalf meter van het gat, de Australiër op zes meter. García miste de putt, maar Baddeley tikte binnen en was meteen twee jaar lang gekwalificeerd voor de Europese Tour. Het duo was als coleiders aan de laatste dag begonnen, op min zestien, en ze bleven het toernooi tot het einde domineren. Ze wisselden elkaar af aan de leiding, maar finishten beiden op min 21. Een boeiende strijd, hoewel García eigenlijk maar met één hand speelde: op zaterdag had hij twee strafslagen opgelopen omdat hij de bal op onreglementaire manier had gedropt. En dat was de chief referee van de Europese Tour, de Engelsman John Paramor, niet ontgaan. García, die met Greg Norman speelde, werd gehinderd door een publiciteitsbord en vroeg de Australiër de toelating om te droppen. Die kreeg hij. Norman en García vonden het zelfs niet nodig om er een scheidsrechter bij te roepen. García was dan ook zeer verrast toen Paramor zijn 68 van die dag (vijf onder par) achteraf in het clubhuis omzette in zeventig. De Engelsman motiveerde zijn beslissing als volgt: "Sergio maakte een onreglementaire drop. Hij had recht op een free drop omdat er voor zijn tweede slag een paneel in de lijn naar de green stond, maar hij dropte de bal op ongeveer een meter van de correcte plaats." García kwam er eigenlijk nog goed vanaf, want hij had gediskwalificeerd kunnen worden als Paramor van mening was geweest dat hij een groot voordeel uit de drop had gehaald. Norman vertelde meteen dat de spelers niet op de hoogte waren van de subtiele kantjes van het reglement en verontschuldigde zich bij García voor de verkeerde raad. "Ik dacht dat ik het reglement kende," zei Norman. "Maar ik ken het blijkbaar niet. Gelukkig diskwalificeerde Paramor hem niet." Diezelfde avond vierde Norman zijn 46ste verjaardag op restaurant en ging hij op de vuist met een fotograaf die hem bleef achtervolgen."Ik neem niemand iets kwalijk," zei García. "Het belangrijkste in dit soort situaties is dat je goed blijft spelen. Ik weet natuurlijk niet hoe de wedstrijd was gelopen als ik die strafslagen niet had gekregen. Die twee eenheden hadden in ieder geval een groot verschil gemaakt, want ik had veel minder risico's in mijn slagen moeten stoppen."John Baete