VERBEELDING

Voor de Vlaamse vrouw

Twee jaar geleden zetten Ann Cenyvers en Ingrid Neujens de Belgische vestiging op van het Nederlandse Mail & Female, een postorderbedrijf uit Nederland met vrouwvriendelijke erotische artikelen. Trends berichtte daarover in het voorjaar van ’95.

Sinds 1 augustus ’96 hebben de twee dames in Antwerpen hun eigen winkel opgezet : Erotische Verbeelding. Ann Cenyvers : “We wilden eerst zien wat er in ons land op erotisch vlak voor vrouwen verkrijgbaar was. Het resultaat was teleurstellend. Via de catalogus van Mail & Female uit Nederland zijn we van start gegaan. We zaten op dezelfde golflengte. Mail & Female is mooi gemaakt, maar eigenlijk nogal elitair. Er blijkt toch nog een drempel te bestaan voor de Vlaamse vrouw om de winkel binnen te stappen. Daarom hebben we in onze nieuwe zaak de inrichting totaal anders gemaakt : we hebben een Vlaamse huiskamer willen creëren, met gordijnen en tapijt. Je krijgt na twee jaar ook meer zicht op de klanten en je merkt dat je ook qua aanbod moet inspelen op de Vlaamse markt. De Nederlandse catalogus zomaar overnemen voor België gaat niet.”

Dat wil niet zeggen dat er nu opeens een dramatisch aanbodverschil zal zijn. Volgens Cenyvers bestaan er maar twee grote leveranciers in Nederland. Daaruit zal het vrouwvriendelijke materiaal worden gekozen. De twee Vlaamse vrouwen hebben ook contact met de Nederlandse ontwerpster Marlies Dekkers die niet alleen voor Mail & Female, maar ook voor de lingerieketen Hönckemöller erotische lingerie maakt. Zij zal ook voor Erotische Verbeelding ontwerpen. Zegt Cenyvers : “Eigenijk is het raar. We zijn nu concurrent van Mail & Female, maar toch hebben we dezelfde boodschap. Wij zouden het liefst zien dat er op elke hoek van de straat zo’n winkel als de onze is en dat er openlijk wordt gepraat over hoe mooi erotiek is. We hebben ook initiatieven genomen om workshops te geven, onder andere bij het KAV en bij lesbo-groepen. We voelen dat daar vraag naar is. In Nederland lag de nadruk van Mail & Female op postorder. Wij willen de winkel promoten.”

Erotische Verbeelding acht het nog te vroeg om een eigen catalogus te maken. Wel zal een folder worden gestuurd naar de klanten. Het bestand van Mail & Female (met zo’n 2000 namen) blijft echter bij dat bedrijf. Erotische Verbeelding moet een nieuw bestand opbouwen. Om zich bekend te maken, hoopt de winkel in een eerste fase vooral op public relations en aandacht in de pers. Adverteren zit er nog niet in. Ann Cenyvers denkt dat dat in het najaar zal gebeuren, met het oog op de cadeautjestijd rond de feestdagen.

INGRID NEUJENS EN ANN CENYVERS (EROTISCHE VERBEELDING) Eigen Vlaamse weg ingeslagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content