Venly focust op gaming

Oprichters van scale-ups die een miljoen euro ophaalden of aan jaarlijkse omzet genereren, behoren tot een select gezelschap. Samen met Scaleup Vlaanderen gaan we in de One Million Club op zoek naar die Vlaamse groeibedrijven.

In 2014 werkten Gerbert Vandenberghe, Karel Striegel, Davy Van Roy en Tim Dierckxsens voor hetzelfde consultancybedrijf, toen die laatste zijn collega’s overtuigde van het potentieel van de toen nog vrij onbekende blockchaintechnologie: “Toen ik in 2014 over ethereum hoorde, liet ik de technologie links liggen”, zegt hij. “Een gesprek met een vriend twee jaar later plantte het zaadje om zelf een toepassing te ontwikkelen. Al snel ontdekten we dat de infrastructuur te rudimentair was en dat er werk was aan die onderlaag.” De vier besloten samen een bedrijf op te richten dat Arkane Network heette, wat ze later in Venly veranderden.

“We focusten vrijwel uitsluitend op de technologie om een wallet bij te houden op de blockchain”, vertelt Dierckxsens. In 2019 verfijnden ze de strategie om naar de markt te gaan en focuste het team meer op de gamingindustrie. In die snel evoluerende niche was niet alleen minder regulering, er was ook een heel concrete behoefte. Dankzij de technologie van Venly kunnen gamers makkelijker digitale goederen bijhouden en verhandelen.

“Intussen zijn we als tech provider marktleider en zijn we partner van de meeste grote blockchainpartijen. Venly is een van de weinige spelers met een geïntegreerde oplossing die naast de wallettechnologie onder andere een eigen marktplaats kan aanbieden.” De NFT-storm ( non- fungible tokens of unieke eigendom op een blockchain, nvdr) is intussen weer gaan liggen, maar dat is volgens Dierckxsens vooral een voordeel. “De relevante projecten zullen nu sneller bovendrijven. Mensen die naar ons komen, hebben nu de juiste ingesteldheid en willen niet snel cashen. Ik ben blij dat de ruis wat verdwijnt.”

Na een kapitaalronde van 21 miljoen euro in april 2022 is Venly klaar om te groeien. Dierckxsens: “Het team bestaat nu uit 38 mensen. We willen de volgende vier jaar doorgroeien naar 400. Het economische klimaat is de voorbije maanden veranderd, waardoor we de tijd willen nemen om in het juiste tempo te groeien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content