Vastgoedsalon zoekt buitenlandse investeerders

Het Brussels vastgoedsalon van Artexis is nu aan zijn derde uitgave toe. Het moeilijkste moet nog komen: de aanwezigheid van buitenlandse investeerders opkrikken, want die maken dat de exposanten terugkomen.

“Voor de derde editie van het salon ligt het aantal exposanten 15 procent hoger. Er zijn er nu meer dan honderd. Omdat we bovendien de waaier van beroepen uitgebreid hebben, moet ook het aantal bezoekers normaal proportioneel toenemen”, zegt Grégory Olszewski, die bij de groep Artexis verantwoordelijk is voor het vastgoedsalon.

Om op middellange termijn de exposanten aan zich te binden, moet echter het volume van de internationale bezoekers dringend omhoog. Bij de eerste editie was hun aantal onbeduidend. Intussen is het wel toegenomen, maar veel te traag. “Het is natuurlijk daar dat het vanuit commercieel oogpunt vooral om draait”, geeft Olszewski toe. “Daarom hebben we ons dit jaar verzekerd van de diensten van een internationale specialist uit Groot-Brittannië. Die kreeg de opdracht om de internationale investeerders ertoe aan te zetten actief deel te nemen aan het Brusselse salon. We organiseren voor hen helikoptervluchten over de strategisch belangrijkste wijken van de hoofdstad en haar omgeving.”

Copieus programma

Maar voor al wie Brussel niet zal overvliegen, ontbreekt het van 24 tot 26 mei in Tour & Taxis niet aan activiteiten. Zo is er de intussen druk bezochte lunch van de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS), waar dit jaar de nadruk zal liggen op de stedelijke densiteit met een introductie door Alexander D’Hooghe, professor aan de Massachusetts Institute of Technology (MIT) en een rondetafeldiscussie met Bernard Clerfayt (Schaarbeek), Willy Demeyer (Luik) en Louis Tobback (Leuven). Eveneens op het programma staat een uiteenzetting van Jacques Attali, die uitgenodigd werd door het architectenbureau Art & Build en wordt ingeleid door minister-president Charles Picqué.

De politiek zal overigens volop aanwezig zijn op Realty: het Urban Land Institute heeft staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkéridis uitgenodigd om zijn visie op de sociale huisvesting uiteen te zetten. Rudy Demotte en Stefaan De Clerck komen allebei naar het evenement dat georganiseerd wordt door de koepel Eurometropool Rijsel-Kortrijk-Door- nik.

Andere niet te missen highlights zijn de uitreiking van de Facility Management Awards door de IFMA (International Facility Management Association) op dinsdag 24 mei (minister van Economie, Innovatie en Administratieve Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne zal er ook zijn) en de avondmanifestatie op woensdag 25 mei, die strikt voorbehouden is aan de exposanten, de vips en de investeerders.

Voor een gedetailleerd overzicht van het programma: www.realty-brussels.com

PHILIPPE COULÉE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content