VASTGOEDNETWERK VOOR JONKIES

Op 25 mei, de tweede dag van Realty, vindt in seminariezaal 2 van Tour & Taxis een inspirational talk plaats met als titel Internet of Real Estate Things. De sprekers Jacqui Collin (directeur van ULI Europe), Jo Vandeberg (CEO van Bring.me en Ertzberg), Luc van Rysseghem (CEO MCS Europe), Nicolas Kint (medeoprichter van Rialto) en Tom Willemen (CEO van Willemen) gaan er onder leiding van moderator Leo Van Broeck (CEO architectenbureau Bogdan & Van Broeck) in discussie over slimme gebouwen, de digitalisering van de vastgoedsector en ontwrichtende technologie. Iedereen is welkom, maar de organisator Talk Real Estate mikt in de eerste plaats op een publiek van jonge vastgoedprofessionals.

Talk Real Estate is een nieuwe vzw die – aldus de statuten – tot doel heeft “een actief netwerk op te bouwen en te onderhouden voor in het bijzonder startende en jong vastgoedprofessionals”. “Het idee is ontstaan op café”, vertelt Jan Lambertyn (27), medeoprichter van Talk Real Estate en bij projectontwikkelaar IRET adviseur van de aandeelhouder. “We stelden vast dat we op netwerkevenementen voor onze sector heel zelden leeftijdgenoten tegenkwamen.” Rob Ragoen (29 jaar), medeoprichter van Talk Real Estate en projectontwikkelaar bij Vanhaerents Development, wijst op het gesloten karakter van de sector. “Het is als jonge gast niet vanzelfsprekend meteen met de gevestigde waarden te netwerken”, zegt hij. “Dan kunnen we maar beter zelf een netwerk opstarten, was de conclusie.”

Voor het evenement op Realty werkt Talk Real Estate samen met de postgraduaatopleiding vastgoed van de KU Leuven en ULI Young Leaders, maar Jan Lambertyn benadrukt dat Talk Real Estate een volledig onafhankelijke organisatie is.

LEEMTE

Eind vorig jaar organiseerde Talk Real Estate zijn eerste drink, een evenement dat meer dan honderd geïnteresseerden trok. “Dat was voor ons de bevestiging dat we een leemte invullen. Op LinkedIn en Twitter hebben we al bijna 1200 volgers.” Naast het organiseren van netwerkevenementen voor het grote publiek, vergaderen de zeven oprichters elke eerste vrijdag van de maand, om 7 uur. “Op die ochtendvergaderingen bespreken we de grote topics en de kleine weet-jes. Omdat we allemaal een verschillende achtergrond hebben, zijn we heel complementair. Na zo’n ochtendvergadering zijn we weer helemaal mee.”

Ben Dierickx (Codabel), Boris De Mulder (Redevco), Tim Goes (Cushman & Wakefield), Arno Michiels (Bel-Square) en Delphine Van Waes (Argo Law) zijn de overige oprichters. Slechts één vrouw en dus grotendeels een mannenclubje. “Dat is eerder toeval”, geeft Ragoen toe. “Wij zijn vragende partij om meer vrouwen in ons netwerk te verwelkomen.”

Staat de nieuwe generatie vastgoedprofessionals ook voor een andere aanpak in de sector? “Het vastgoed is veel complexer geworden”, antwoordt Lambertyn. “Er is vandaag veel meer kennis en gespecialiseerde expertise vereist. Maar de manier waarop vastgoed verhandeld wordt, is nog in grote lijnen dezelfde als toen onze bazen begonnen. Het blijft in grote mate een people business. Een goed netwerk blijft cruciaal.”

LV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content