Van parlement naar caravan

Nico Moyaert maakt een haakse bocht in zijn carrière: van politiek directeur bij de N-VA naar het bedrijfsleven. Voortaan leidt hij de Vlaamse campingfederatie CKVB.

Je hebt partijsecretarissen met een grote media-uitstraling en je hebt de anderen, vaak de stille werkers. Nico Moyaert behoort tot de tweede groep. In 1988 trad hij toe tot de partijcenakels van de toenmalige Volksunie. Sinds 1992 werkte hij eerst bij de VU, later bij de Nieuw-Vlaamse Alliantie ( N-VA), als partijdirecteur. Zonder zelf aan politiek te willen doen (“Ik ben geen ideoloog, veeleer een organisator.”) diende de West-Vlaamse licentiaat Politieke en Sociale Wetenschappen achtereenvolgens de VU-voorzitters Jaak Gabriëls, Bert Anciaux, Patrik Vankrunkelsven, Geert Bourgeois, Fons Borginon en opnieuw Geert Bourgeois (bij de N-VA, vanaf 2001).

Nu hij veertig is geworden, neemt hij afscheid van de politiek, zonder zakdoeken uit te wringen. “Ik heb alles gezien en veel meegemaakt,” zegt Moyaert.

Als kind uit een middenstandsgezin heeft Moyaert ook een ondernemershart. Sinds 5 januari heeft hij de leiding over de Vlaamse Campingfederatie ( CKVB), waarvan ongeveer 200 bedrijven lid zijn. “Stuk voor stuk gaat het om kleine of grotere KMO’s met een familiale inslag,” aldus de nieuwe topman, die in Jabbeke Marc Eerebout opvolgt.

“De federatie vertegenwoordigt in Vlaanderen zowat 65 % van de kampeermarkt, waarvan de grote meerderheid geconcentreerd ligt aan de kust, in Oost-Vlaanderen en in Limburg,” aldus Moyaert. “Het is een sector die al grotendeels gereguleerd is dankzij het campingdecreet van 1993. Het amateurisme is er nu vrijwel helemaal uit.” Van de gewezen politicus wordt verwacht dat hij druk uitoefent op de overheid om de administratie te vereenvoudigen en nog meer werk te maken van de promotie en het imago van de Vlaamse campings. Blijft de centrale vraag: heeft de nieuwe topman zelf al een vakantie doorgebracht op een camping? Moyaert: “Nee. Maar daar ga ik binnen de kortste keren werk van maken.”

Nico Moyaert (40).

Is: gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Campingfederatie CKVB.

Vrije tijd: wandelen, lezen, sociaal engagement (via de lokale basketbalvereniging van Oudenburg).

Karel Cambien

“Ik heb nog nooit gekampeerd, maar daar ga ik werk van maken.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content