‘Van de schoolbanken naar het ondernemerschap’

WIE

Sien De Vriese (20)

IS

Oprichter en zaakvoerder van Sendwich, een applicatie voor scholen waarmee leerlingen hun lunch gemakkelijk kunnen bestellen.

WAS

“Door Sendwich op te richten, zette ik direct de stap van de schoolbanken naar het ondernemerschap”, vertelt Sien De Vriese. “Ik ergerde me als scholier aan het trage en omslachtige bestelsysteem voor de lunch. Je verloor soms je hele speeltijd door aan te schuiven en met de handgeschreven lijstjes gebeurden geregeld fouten. Ook bij het afhalen kon het fout lopen. Toen we in het zesde middelbaar een thema moesten zoeken dat ons interesseerde, wou ik een praktische oplossing bedenken voor een reëel probleem. Zo ontstond het idee van Sendwich. Voor mijn marktonderzoek had ik contact met 131 scholen. Uit die resultaten bleek dat veel scholen op zoek waren naar digitale oplossingen om lunch te bestellen. Voor de uitwerking van mijn idee kon ik op de hulp van mijn vader rekenen. De proefversie van de app hebben we zelf ontwikkeld en getest. Daarna zijn we met een softwarebedrijf in zee gegaan. Dat staat in voor de technische ondersteuning.”

WIL

“Ik ben de zaakvoerder van Sendwich en zorg vooral voor het commerciële luik”, gaat De Vriese door. “Ik maakte ook de website, de folders en beheer de socialemediakanalen. Daarnaast ga ik dagelijks op zoek naar scholen en leveranciers waar ik presentaties geef over het bedrijf en product. Ik begeleid ook nieuwe gebruikers.

“Ondanks mijn jonge leeftijd ben ik ervan overtuigd dat ik via Sendwich iets kan betekenen voor scholen en bedrijven, maar evenzeer voor scholieren, werknemers en broodjeszaken. Ook al besef ik maar al te goed dat dit geen gemakkelijke tijden zijn. Thuiswerk en afstandsonderwijs hebben een effect op de behoefte, maar dat is maar tijdelijk.”

VRIJE TIJD

“Lekker eten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content