Van de Californische zon naar de Brusselse regen

Carolyn Knox komt over van Californië om in Brussel het advocatennetwerk ius laboris, waarvan Claeys & Engels deel uitmaakt, te leiden.

Zeg me dat dit abnormaal is,” smeekt Carolyn Knox, de nieuwe executive director van ius laboris, het internationaal netwerk van advocatenkantoren gespecialiseerd in arbeidsrecht (met als Belgisch lid Claeys & Engels). Knox heeft het over de aanhoudende regen in de eerste Belgische zomerweken. Knox is overgekomen van San Francisco in Californië.

Knox is door haar kantoor, Seyfarth Sha LLP, vrijgesteld voor deze job. Ze heeft zich voorlopig gevestigd in een appartement hartje Brussel. Maar ook haar definitieve woonst zoekt ze in het centrum van Brussel. “De mensen zijn hier zo vriendelijk en geduldig,” zegt ze.

Carolyn Knox studeerde politieke wetenschappen in de Verenigde Staten en voegde daar op haar twintigste een jaartje aan de Parijse Sciences Po aan toe. Op haar zestiende studeerde ze ook al een jaar in een middelbare school in Versailles. Daardoor spreekt ze een mondje Frans. Na haar studies ging ze aan de slag bij Xerox en vervolgens bij International Data Group, een internationale uitgever van vakbladen, onder andere Computerworld. Ze klom er op tot director of corporate communications. Maar toen ze de dertig gepasseerd was, ging ze werk maken van haar meisjesdroom: advocaat worden. Ze studeerde drie jaar rechten en voegde er een extra jaar internationaal recht aan toe. Daarna stapte ze in de advocatuur.

In haar nieuwe functie in Brussel moet ze het dagelijkse beleid van de alliantie voeren en vooral zorgen dat de aanwezigheid in Azië en de Pacific wordt uitgebreid. Ius laboris heeft vandaag leden in 42 landen. Multinationale bedrijven moeten bij het netwerk terechtkunnen om hun problemen in verschillende landen op te lossen.

Knox heeft vier mensen in Brussel tot haar dienst en een in Australië. Haar man en haar hond volgen haar binnenkort naar Brussel. Haar man is architect en heeft een flexibele baan. Hij zal blijven werken voor zijn kantoor in de VS. “Hij is een grote steun in mijn beslissing om naar Europa te komen,” vertrouwt Knox ons toe.

Op de vraag hoe oud ze is, lacht Knox. “Dat afdrukken is illegaal in de VS,” antwoordt ze. Na enig aandringen houdt ze het op haar late forties. Knox is een dynamische vrouw, die in de VS dagelijks liep en dat hier weer wil opnemen. “Ik wil een team samenbrengen uit alle kantoren dat volgend jaar deelneemt aan de Brusselse marathon,” zegt ze.

CAROLYN KNOX (IUS LABORIS)

WORDT: executive director ius laboris.

VRIJE TIJD: lopen, skiën, reizen.

G.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content