‘Vallen en opstaan’

Kathleen Dewulf

De West-Vlaamse Kathleen Dewulf stapte zes jaar geleden de vastgoedwereld in. De econome houdt van mountainbiken, reizen naar andere culturen en heeft een passie voor Club Brugge.

Wat was uw beste zet?

“Rond mijn veertigste heb ik de financiële wereld verlaten en ben ik de dynamische ondernemerswereld ingestapt. Als ondernemer ben je met veel meer bezig dan met cijfers alleen. Nu moet ik rekening houden met hr, projecten verkopen, financieren, netwerken, managen. Het is veel breder, al is het als vrouw niet altijd vanzelfsprekend in de vastgoedsector.”

Wat was uw beste investering?

“Ik heb een postgraduaat Vastgoedkunde gevolgd aan de KU Leuven. Dat heeft enorm veel tijd gevraagd van mij en mijn gezin. Maar het heeft me theoretische kennis bijgebracht en veel contacten. Die opleiding heeft deuren geopend.”

Wat wordt onderschat?

“In de ondernemerswereld wordt altijd maar gepraat over de successen. Maar je mag niet onderschatten dat alles niet zo snel gaat als je zou willen. Er zijn enorm veel inspanningen nodig om te slagen. Het is niet allemaal zo vanzelfsprekend, ook al denkt iedereen dat. Succes komt met vallen en opstaan.”

Wat doet u in uw vrije tijd?

“Ik maak tijd voor mijn gezin en mijn vrienden. Ik mountainbike ook. Ik probeer dat te combineren met reizen. Vorig jaar ben ik gaan mountainbiken in Zweden. Dit jaar trekken we naar Italië. Ik reis ook graag met het gezin. We hebben Senegal en Zuid-Afrika bezocht. Andere culturen vind ik boeiend. Ze geven een andere kijk op het leven. Ik koester ook een passie voor Club Brugge.”

Wat is het laatste boek dat u las?

“Recent heb ik De zeven zussen van Lucinda Rilley gelezen, een vrij volumineus boek. Het is een zoektocht naar wie je als mens nu werkelijk bent. Een ander was Sapiens, een kleine geschiedenis van de mensheid van Yuval Noah Harari. Beide boeken staan stil bij het leven en doen stilstaan bij jezelf.”

Uit welke fout leerde u het meest?

“Ik heb moeten leren te delegeren. Als je veel delegeert, heb je een andere kijk op de zaken, meer een helikoptervisie. Ik doe het nog te weinig, waardoor ik te veel werk naar mij toetrek. Ik werk daar nog altijd aan.”

Kathleen Dewulf (47) is managing partner van de projectontwikkelaar Global Estate Group.

'Vallen en opstaan'
© Getty Images/iStockphoto

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content