‘Vakvereniging relevant en aantrekkelijk maken’

WIE

Veerle Van Mierlo (56)

IS

Voorzitter van de beroepsvereniging van communicatieprofessionals C2

WAS

Veerle Van Mierlo studeerde Romaanse filologie aan de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven. “Mijn droom was leerkracht Frans te worden”, zegt ze. Tot ze voor de klas stond en merkte dat lesgeven niet haar roeping was. “Daarna lagen alle wegen open. Ik vond werk bij het pr-bureau Dialogique.” Ze werkte vijftien jaar bij nationale en internationale pr-bureaus. “Daarna werd ik communicatieverantwoordelijke bij het incassobureau Intrum Justitia.” Na vier jaar stapte ze over naar het toenmalige B-Cargo (later B-Logistics en nu Lineas). Tien jaar later besloot ze als freelancer aan de slag te gaan en werkte ze onder meer voor DPG Media en bpost. Begin dit jaar kwam ze bij bpost in vaste dienst. Ze is er head of reputation & content en woordvoerder.

WIL

Al vroeg in haar carrière zette Veerle Van Mierlo zich in voor de beroepsvereniging van communicatieprofessionals, die tegenwoordig onder de naam C2 (C-Square) opereert. In de jaren negentig stond ze mee aan de basis van de jongerendivisie. Drie jaar geleden werd ze lid van de raad van bestuur. “Toen voorzitter Kris Poté aangaf dat hij na vijf jaar wilde stoppen, keken we allemaal naar elkaar. Stond de positie op mijn lijstje? Niet echt, maar ik wil er wel mijn tanden in zetten.”

“We willen onze vakvereniging weer relevant en aantrekkelijker maken”, zegt ze. “Het ledenaantal is wat teruggelopen. Het beroep is door de jaren veranderd en we moeten mee met die veranderingen. We moeten erover nadenken hoe we ons meer kunnen profileren. We willen sterke inhoudelijke projecten opzetten, maandelijks een activiteit bieden en actief leden werven.”

VRIJE TIJD

Netwerken, koken en lekker eten en reizen, het liefst naar Afrika.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content