VAKANTIE BIJ HERTOG JAN

Touroperator Go2Travel richt zich op Noord-Brabant en de Kempen. Europees en ander overheidsgeld moet grensoverschrijdende kortbijvakanties in het land van Hertog Jan stimuleren.

“Wij zijn geen concurrenten van de privé-sector,” waarschuwt Dirk Yzewyn, bestuurslid van Go2Travel. “Onze touroperator biedt een nieuw product aan dat onder meer wordt verspreid door de reisondernemers, die er een commissie op kunnen nemen. Zonder de overheidstussenkomst zou deze niche nooit bewerkt zijn.”

Yzewyn is coördinator van Toerisme Provincie Antwerpen. Deze dienst stond met Corsendonck en met de Nederlandse partners Stichting Hart van Brabant en het Brabants Bureau voor Toerisme aan de wieg van Go2Travel, een Nederlandse bv in oprichting. De Europese Commissie levert de helft van het startkapitaal (500.000 ecu). Go2Travel richt zich op grensoverschrijdende vakanties in de provincies Noord-Brabant en Antwerpen.

De stichting Hart van Brabant organiseert al langer meerdaagse vakanties in Noord-Brabant en wilde haar actieradius uitbreiden. Ton ter Horst van de stichting werkte samen met Corsendonk Hotels, zodat in Nederland al een aantal Vlaamse arrangementen aangeboden werden. Het Brabants Bureau voor Toerisme en Toerisme Provincie Antwerpen van hun kant wilden projecten opzetten die, kaderend in het Europees Interreg-programma voor het Benelux Middengebied (IGRES), de infrastructuur verbeteren en nieuwe producten ontwikkelen.

Go2Travel groepeert een waaier aan arrangementen, zoals fietstochten, gastronomische vakanties, stedentrips en “beauty holidays”. “We willen dit aanbod volgend jaar uitbreiden met hotelvakanties en bungalowverblijven,” aldus Dirk Yzewyn.

De verschillende arrangementen kunnen via twee kanalen worden geboekt: rechtstreeks bij Go2Travel, of via één van de wederverkopers. In Vlaanderen moet het netwerk van wederverkopers nog uitgebouwd worden, maar in Nederland kan je nu al terecht bij 1300 verkooppunten – in casu VVV-kantoren, reisagentschappen en banken. In Vlaanderen worden de rechtstreekse boekingen voorlopig doorgestuurd naar de Boekingscentrale Brabant in Tilburg, omdat Go2Travel hier geen vergunning van reisagentschap heeft. Wel zal in Turnhout een “antenne” worden uitgebouwd.

Yzewyn hoopt dat Go2Travel in 2000 de break-even haalt met een omzet van 35 miljoen frank. Indirect genereert het bedrijf een omzet van zo’n 20 miljoen bij de logiesbedrijven. Ton ter Horst (Hart van Brabant): “Go2Travel loopt als een trein. Heel wat Nederlanders zakten deze julimaand af over de grens voor een korte vakantie. In de omgekeerde richting is dit – voorlopig? – minder het geval. Nederland heeft meer een traditie om kort naar Vlaanderen over te wippen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content