Uw achtertuin, het merk

Onze Natuur is een “ambitieus 360 gradenmerk” dat het publiek wil laten zien hoe verrassend veelzijdig het wilde België is. Eerst in de bioscoop, daarna in het echt.

België scoort belabberd in het jongste milieurapport van de Europese Commissie. De toestand van de biodiversiteit is “bijzonder uitdagend”, die van de beschermde beboste gebieden “ernstig”, luidt het streng. Onze Natuur, De Film komt dus als geroepen om ons een geweten te schoppen. Een documentaire over de natuur in onze achtertuin die in de bioscoopzalen draait, dat hadden we nog niet gezien. Ook de makers vormen een unieke combine, waaronder Natuurpunt en het Agentschap Natuur en Bos, het marketing- en productiehuis Hotel Hungaria, Kinepolis Film Distribution, de VRT en RTL.

De film wil de betere Britse natuurdocumentaires naar de kroon steken. Twee cameraploegen deden er 960 draaidagen over om de beelden te schieten. Het is de eerste keer dat de snelheid van de slechtvalk (“het snelste dier ter wereld”), het vernuft van de dwergmuis, het paargedrag van de heikikker en boksende hazen zo scherp in beeld zijn gebracht, maken de makers zich sterk. Acteur Matteo Simoni is de vertelstem. Dirk Brossé componeerde een filmscore.

De ultieme opzet is de Belg niet alleen in de bioscoopzaal, maar ook midden in de natuur te krijgen. Onze Natuur wordt “een ambitieus 360 gradenmerk”, kondigen de makers aan. Er verschijnt een onlinemagazine, er zitten zes boeken in de pijplijn en er volgen wandelingen, fietstochten, evenementen en acties. Begin 2023 loopt een documentaire in zes afleveringen op Canvas.

Onze Natuur, De Film loopt sinds deze week in de zalen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content