Tweedehands auto’s met kwaliteitsgarantie

De aankoop van een tweedehands wagen houdt vaak een risico in. Maar Mobilopolis garandeert de klant dat hij weet wat hij koopt.

“Wie een tweedehands auto koopt, moet op z’n twee oren kunnen slapen.” Dat is het uitgangspunt van Danny Bosteels, de gedelegeerd bestuurder van Mobilopolis. Daarom introduceerde hij een klein jaar geleden een kwaliteitslabel in de markt van de tweedehands wagens.

“Klanten die op zoek zijn naar een auto, kunnen bij ons een diagnoserapport inkijken,” zegt Bosteels. “Dat rapport is opgesteld door Touring en bevat zowel de historiek van de wagen als een beoordeling van de technische kwaliteit. Niet minder dan 300 punten worden systematisch geëvalueerd.” Kopers krijgen naast het diagnoserapport ook een garantie van één tot twee jaar.

“Ik heb liever minder marge en een goed garantiebeleid, dan omgekeerd,” zegt Bosteels. “Mobilopolis is een serviceconcept. We willen dat de klanten tevreden zijn én we willen een brand zijn. Mobilopolis verkoopt geen auto’s, maar mobiliteit.”

De klanten waarop Bosteels mikt, zijn zowel particulieren als handelaars. “Het profiel van de particulieren loopt sterk uiteen,” zegt de gedelegeerd bestuurder. “Het zijn mensen met een budget tussen 5000 en 35.000 euro. Ze kunnen bij ons alle merken kopen.”

Mensen die een droomwagen in hun hoofd hebben, maar niet weten waar ze hem moeten zoeken, kunnen bij Mobilopolis terecht. Bosteels en zijn medewerkers proberen de auto dan te vinden bij invoerders, leasingmaatschappijen, particulieren of handelaars. Als de wagen aan het kwaliteitslabel voldoet en de klant zijn akkoord geeft, wordt hij aangekocht en doorverkocht. “We hebben een fysieke marketplace en een virtuele marketplace. In onze showroom in Wilrijk staat een zeventigtal wagens, maar we beheren ook een uitgebreide databank. Via die databank proberen we de aankoop en de verkoop van tweedehands auto’s aan elkaar te koppelen. Op die manier willen we de markt wat structureren.”

Met zijn showrooms heeft Bosteels grootse plannen. Vorige maand opende hij een nieuwe vestiging in Bergen en in Luik. Over twee jaar wil hij in België 24 toonzalen hebben. Maarten Van Craen

Maarten Van Craen

“Kopers van een tweedehands auto krijgen naast het diagnose-rapport ook een garantie van één tot twee jaar.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content