Tussen zee en hemel

Miraflores, op een steenworp van Marbella. Tussen zee en hemel rijzen villa’s en appartementen op. Hier, op de bergflank, ontwikkelt het Belgische B+ Villa’s zijn jongste vastgoedproject.

B + Villa’s, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de bouw van villa’s van topklasse, heeft de Spaanse kust van Almeria als locatie gekozen voor een vrij origineel residentieel project. Even terug in de geschiedenis. Het verhaal begint toevallig, wanneer Aimé Vandepoel, architect en stichter van de firma, tijdens een verblijf op het Iberische schiereiland een terrein van ongeveer een hectare bij de golf van Miraflores ontdekt. De kans is te mooi om ze niet aan te grijpen. Vandepoel vormt een consortium met enkele Spanjaarden en kan het terrein in het begin van 1997 aankopen. De bouwvergunningen worden snel geleverd en op het einde van het jaar wordt de eerste spadesteek gezet.

“Het project valt samen met een forse heropleving van de Spaanse markt,” vertelt algemeen directeur Jan van Impe. “Na de crisis van de jaren 1993-1994, toen de laagste drempel werd bereikt, kent de Spaanse markt weer een sterke vraag. De jongste jaren zijn de prijzen bijna verdubbeld.” De eerste fase van Miraflores is volledig voltooid en telt negentien huizen, die allemaal verkocht zijn. Dat succes heeft B+ Villa’s ertoe aangezet om snel met fase twee te beginnen. Ze is enkele maanden geleden van start gegaan en omvat 25 woningen, waarvan reeds 21 een eigenaar hebben gevonden. Het gaat om verscheidene villa’s en twee blokken van zes appartementen. Twee zwembaden zullen deze fase afronden. In fase drie, die einde 2000 begint, zal er naast villa’s en appartementen ook een hotel worden gebouwd. Het residentiële complex vormt één gesloten geheel, omgeven door een muur van natuursteen uit de streek.

De woningen zijn in de Andalusische stijl ontworpen, hebben een plaatselijk cachet en passen perfect in de omgeving.

Van Noord naar Zuid.

De meeste klanten komen uit het noorden van Europa. Belgen, uiteraard, maar ook Duitsers en Scandinaviërs. De prijzen variëren naargelang van de categorie van de woning. Men moet 8 tot 9 miljoen rekenen voor een appartement van ongeveer 150 m² (twee kamers), met terras en garage. De villa’s kosten 10 tot 13 miljoen, afhankelijk van de oppervlakte; de grootste tellen vijf kamers.

Een niet te verwaarlozen voordeel: de lage BTW en taksen, respectievelijk 7% en 3%. Dat levert een totale verkoopprijs op van gemiddeld 50.000 frank/m².

Er wordt ook een beheersdienst aangeboden: gedurende een periode die de eigenaar en het verhuurkantoor samen afspreken, garandeert de firma een verhuring van 80%.

V.P.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content