Trustteam koopt Flocom

Het Kortrijkse IT-bedrijf Trustteam heeft de handelsactiviteiten van zijn sectorgenoot Flocom uit Izegem overgenomen. Details van de transactie worden niet bekendgemaakt. Met de overname van Flocom (goed voor een omzet van 2,5 miljoen euro en tien mensen) breidt Trustteam zijn actieradius en activiteiten verder uit. Enkele maanden geleden kocht het jonge IT-bedrijf ook al Spics uit Lauwe en Luxemburg.

Trustteam ontstond in 2007 door een fusie- en overnameoperatie. Oprichter Stijn Vandeputte lag aan de basis van Trust IT, een klassiek IT-bedrijf, dat eind 2007 samensmolt met vier sectorgenoten: Compecom, Xofin, AD Work Software en Secuteam. Van daaruit ontstond Trustteam dat uitgroeide tot een referentiepunt in West- en Oost-Vlaanderen. Het bedrijf telt vandaag zo’n zeventig werknemers en een productie-eenheid voor software in Roemenië waar nog eens twaalf mensen werken.

“Onze activiteiten zijn het verzorgen van het externe en interne IT-gebeuren, specifiek voor de kmo-markt”, zegt Stijn Vandeputte. Zowat 95 procent van de activiteiten is gericht op kmo’s, met vijf tot vijftig gebruikers. Ook enkele lokale overheden, gemeentebesturen bijvoorbeeld, maken gebruik van de diensten van Trustteam. “Maar dat is slechts een 5 procent”, nuanceert Vandeputte, die echt wil focussen op de kmo’s.

De rist overnames past in de strategie van Vandeputte om in relatief korte tijd een portfolio van klanten en ICT-mensen op te bouwen. Er zitten nog overnamedossiers in de pijplijn, aldus de zaakvoerder. De overnames gebeurden altijd op eigen kracht. Volgens Graydon noteerde Trustteam in 2009 een brutomarge van 3,5 miljoen euro. “Activiteiten die aansluiten bij onze business en die binnen onze regio passen bestuderen we nauwgezet.”

Trustteam is voor zowat 75 procent in handen van het management, waarvan Vandeputte 25 procent heeft. Onder meer Steven Malysse, van de gelijknamige ondernemersfamilie (Sterima-Vanguard, dienstengroep voor de gezondheidszorg) is operationeel betrokken.

De groep steunt op drie pijlers. De serviceafdeling, die de installaties ter plaatse verzorgt en over een eigen datacenter beschikt; de supportdesk, die alle problemen opvolgt; en de softwaredivisie. Die laatste ontwikkelt ERP-pakketten en toepassingen op vraag van de klant. Onder meer arbeidsgeneeskundige diensten zijn afnemers van de programma’s van Trustteam. Door de diverse overnames en geografische spreiding kan Trustteam telkens servicepunten dicht bij zijn klanten plaatsen. Een nieuw servicepunt moet begin 2011 openen in Deinze.

L.D.

De rist overnames past in de strategie van Trustteam om

in relatief korte tijd een portfolio van klanten en ICT-mensen op te bouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content