Trends Gazellen 2020

De voorbije maanden stelden wij de Ambassadeurs van de Gazellen per provincie voor. Hier vindt u de Ambassadeurs van de snelste groeiers van heel Vlaanderen. Daarmee sluiten we de Gazellen-competitie af. In de Gazellen Gids hebben we alle Ambassadeurs voor u verzameld.

De Waalse Ambassadeurs

De Ambassadeur van de grote bedrijven in Wallonië is EASI. Het IT-bedrijf uit Nijvel liet een solide groei van ongeveer 15 procent per jaar zien. In 2018 bedroeg de omzet 34 miljoen euro, tegenover ongeveer 20 miljoen in 2014. Er werken 275 mensen. EASI ontwikkelt en verdeelt managementoplossingen, zoals de boekhoudmanagementsoftware Adfinity en SmartSales.

De softwarespecialist Afelio is de Ambassadeur van de middelgrote Waalse bedrijven. Het maakt deel uit van de NRB-groep. Bij de lancering in 2013 waren er twee medewerkers, nu zijn dat er zo’n honderd en een dertigtal freelancers. De omzet is tussen 2014 en 2019 meer dan vervijfvoudigd, van 1,8 miljoen tot iets meer dan 10 miljoen euro.

De Ambassadeur van de kleine bedrijven is Wikipower, actief in groepsaankopen van energie, brandstoffen en duurzame technologie. Op 1 april lanceerde het Luikse bedrijf een solidariteitsactie om het Rode Kruis in de strijd tegen covid-19 te steunen. Voor elke registratie voor zijn groepsaankoop van energie doneerde het bedrijf een euro. CEO Maxime Beguin wil in de toekomst nog meer acties opzetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content