Topstukken bij Lempertz

Het Duitse veilinghuis Lempertz heeft al sinds 1985 een zetel in België, maar verhuisde vijf jaar geleden naar zijn prestigieuze kantoren in art-nouveau- en neo-renaissancestijl, vlak bij het Egmontpark. Daar worden niet alleen veilingen maar ook tentoonstellingen georganiseerd, om de plek wat dynamischer te maken. Soms zijn dat commerciële tentoonstellingen, in samenwerking met galeriehouders, maar soms ook pure bruikleenexpo’s over bijvoorbeeld Afrikaanse of Oceanische kunst.

Sinds vorige week loopt daar de expo Ancestral Visions: Papua New Guinea Art from the Sepik-Ramu. Meerdere experts in het domein van Oceanische kunst noemden de tentoonstelling al een once in a lifetime kans. De bruiklenen zijn van de hoogste kwaliteit en werden bijeengebracht door curator Kevin Conru. Hij is een professionele muzikant, maar ook een gerespecteerde handelaar, schrijver en kenner van Oceanische kunst. Uit drie vooraanstaande privécollecties haalde hij 96 zelden getoonde schatten boven, waar zelfs het Brusselse Museum voor Kunst & Geschiedenis qua kwaliteit niet kan aan tippen.

Topstukken bij Lempertz

In Conru’s bijbehorende nieuwe boek, Sepik Ramu Art, staan 200 kunstwerken, waarvan een selectie in Lempertz geëxposeerd staat. Niet te missen.

Ancestral Visions: Papua New Guinea Art from the Sepik-Ramu, tot 28 juni in de kantoren van Lempertz, Grote Hertstraat 6 in Brussel

Topstukken bij Lempertz

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content