‘Topsporters laten focussen op hun discipline’

Maximilien Peeters

WIE

Maximilien Peeters (30)

IS

Oprichter van The Agency, een marketing- en carrièreadviesbureau voor topsporters

WAS

Maximilien Peeters is een ex-hockeyspeler die opklom tot stagiair bij de nationale ploeg, de Belgian Lions. Hij was teammanager bij de Waterloo Ducks, die veel topspelers opleidt. Met zijn moeder Michèle De Maertelaere runde hij het marketingbureau La Movida en Elle&M’s Interior Design, een bedrijf voor interieurinrichting van hotels.

Vorige zomer richtte hij The Agency op, dat toptalenten en vooral topsporters adviseert over marketing, juridische zaken en het beheer van hun investeringen. Zo begeleidt het sporters bij het afsluiten van sponsordeals. “Tijdens mijn carrière als topsporter heb ik een goed managementagentschap gemist”, zegt Peeters. “Ik ben dagelijks bezig met marketing, merken bouwen en imagebuilding. Veel topatleten willen daar niet mee bezig zijn. Nochtans zouden ze daar op de piek van hun carrière aan moeten denken. The Agency kan hen helpen de focus op hun discipline te houden en de administratieve rompslomp overnemen.”

WIL

The Agency begeleidt topsporters zoals de hockeyspelers Vincent Vanasch, Gauthier Boccard en Tom Boon, de voetballer Kevin Mirallas en de padelspeler Clément Geens, maar ook niet-sportief talent als de topkok Yves Mattagne. Ex-Red Flame Aline Zeler en ex-Red Lion Thomas Van den Balck versterken het team van The Agency. “Ons doel is uit te groeien tot een Europese Roc Nation, de talentenfabriek van de Amerikaanse rapper Jay Z”, zegt Peeters.

Om die groei te ondersteunen start The Agency met een crowdfundingcampagne. Het gaat ook op zoek naar professionele investeerders. The Agency hoopt tussen 250.000 en 500.000 euro op te halen.

VRIJE TIJD

Hockey, golf en reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content