Top in Tirol

Zuid-Tirol is met gemiddeld 300 dagen zon en een vriendelijk geprijsde gastronomie het hele jaar door een aantrekkelijk vakantieland. De Guida Michelin Italia 2009 beloont veertien Tiroolse restaurants met – in totaal – vijftien sterren, GaultMillau vermeldt 99 restaurants, waarvan 65 met één koksmuts: opvallende resultaten voor een streek met nog geen 500.000 inwoners.

Het restaurant St. Hubertus in het Rosa Alpinahotel in San Cassiano (Alta Badia) blijft – met drie koksmutsen en 18/20 bij GaultMillau, en twee sterren bij Michelin – de absolute nummer één van de streek. Rosa Alpina is een uiterst discreet familiehotel met 52 gerieflijke bergkamers met uitzicht op de bergen, een Daniela Steiner Spa, overdekt droomzwembad, sauna, stoombad en jacuzzi. Het hotel telt twee restaurants: een laagdrempelige wijnbar-grill enerzijds en het gezellige gastronomische restaurant St. Hubertus anderzijds.

Chef-kok van St. Hubertus is Norbert Niederkofler, een joviale man die in zijn vrije tijd vooral te zien is tijdens fietsmarathons in de Dolomieten of trektochten door Nepal.

Eten in St. Hubertus gebeurt in een ontspannen sfeer. Wij genoten van: gemarineerde tonijn met smeltende Lardo di Colonnata en salade van Italiaanse puntarella (een andijvieachtige groente) of boekweitravioli gevuld met buffelricotta, malse inktvisjes en crème van prinsessenboontjes opgediend met een prachtige 2007 Sylvaner R van het wijndomein Köfererhof uit Neustift (Brixen, in de provincie Bozen). Zeebarbeel was, zoals in Japan, met kokendheet vet overgoten en kwam krokant aan tafel met sint-jakobsschelpdieren en kokos-en-koriandersaus. Het gerecht werd overdonderd door een (te) krachtige Lafoa 2007 sauvignon van de Kellerei Schreckbichl uit Girlan. Risotto met kweepeer en zwarte truffel was perfect bereid op een met hout gestookte stoof en kwam met hazenrug en een koppige Hausmannhof Riserva – pinot noir 2005 van het huis Haderburg uit Salurn. Op lage temperatuur gegaard kalfsvlees en met panco gepaneerde zwezerik kregen het gezelschap van een intense 2002 cabernet sauvignon Selection Riserva van de Kellerei Schreckbichl uit Girlan. (T)

Restaurant St. Hubertus/Hotel & Spa Rosa Alpina

Str. Micurà de Rü 20

39030 San Cassiano, Italië

Tel.: +39 471 84 95 00

Het restaurant is alleen ‘s avonds geopend; dinsdag is sluitingsdag

www.rosalpina.it

Kader: discreet, gerieflijke bergambiance

Onthaal en bediening: op niveau maar zonder stijfheid

Keuken: verfijnd, met respect voor de tradities en begeleid door indrukwekkende lokale wijnen

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content